*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP Esenler Engelli Komisyonunu Kurdu  (Okunma sayısı 929 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP Esenler Engelli Komisyonunu Kurdu
« : Nisan 14, 2016, 01:27:35 ÖS »
CHP Esenler Engelli Komisyonunu Kurdu



CHP Esenler İlçesi Engelliler Komisyonu Memet Gülden Başkanlığında kuruldu. Komisyon kurulduğu andan itibaren, komisyon üyeleri ile uyum içinde, projeli çalışmalarına başladı.

CHP Esenler İlçesi Engelliler Komisyonunu AKP iktidarının Torba yasayla Meclis gündemine getirdiği “Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesizlere Aylık Bağlanması Hakkındaki” tasarıya tepki koymak için, Engelli Dernekleri ile birlikte oluşturdukları bir heyetle TBMM ye gittiler. Esenler Engelli Komisyonu, Meclise sevk edilen 65 yaş ve üstüne verilen aylıkla ilgili tasarıda engellilere de yer verilmesini istediler.

Mecliste bulunan partilerle görüşen Komisyon Başkanı Gülden ve engelli dernekleri temsilcileri, tasarıdaki kapsamın Engellilerimizi de kapsamasını istediler. Konuya ilişkin CHP Esenler Engelliler Komisyonunu başkanı ve yönetim kurul üyeleri TBMM de yaptıkları bu ziyaretten sonra Esenlere döner dönmez CHP Esenler ilçe merkezinde basın açıklaması yaptılar.

CHP Esenler ilçe merkezinde yapılan basın açıklamasına, CHP Esenler İlçe başkan yardımcısı Güler Kurtulmuş, CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, CHP Esenler eski kadın kolu başkanı Aysel Gülden ve komisyon üyeleri katıldılar. Toplantıda basına bilgi veren CHP Esenler Engelliler Komisyonunu Başkanı Memet Gülden, önemli açıklamalarda bulundu.

Gülden,” biz bu komisyonu siyasi bir amaçla kurmadık, insani duygularla kurduk. Amacımız engelli vatandaşların sorunlarının tespit etmek ve engellilerimizin yaşadığı sorunların çözümlenmesi konusunda yardımcı olmaktır. Esenler’de yaşayan Engelli vatandaşların yaşamdaki engellerinin kaldırılması yönünde önemli çalışmalara başladık. Engelli vatandaşlarımızın toplumun her kesiminde en azından engelsizler kadar yer almalarını sağlamak ve onların haklı taleplerini her platformumda dile getirmek ve yasal haklarını alabilmeleri konusunda gerekli mücadeleyi yapmak için  komisyonumuzu kurduk. CHP ayrım yapmadan her yurttaşımızın yanındadır, kimseyi ötekileştirmeden demokratik yollarla tüm haksızlığa uğrayanların haklarını arayan bir anlayışla tüm halkımızın yanındayız . Bizlere güvenin ve destek olun yeter  " dedi.

11.04.2016 - 7-24esenlerhaber.com