Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Spor
»
Spor
»
Maşide Cesur'un Hastane Koridorundan Galatasaray'a Uzanan Yolculuğu
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Maşide Cesur'un Hastane Koridorundan Galatasaray'a Uzanan Yolculuğu (Okunma sayısı 1174 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Şubat 20, 2016, 04:46:37 ÖÖ »
Maşide Cesur, 26 yaşında hayallerinin peşinden koşan ve hayallerine kavuşan bir genç. Doğuştan ortopedik engelli olan ve hayatını tekerlekli sandalyede geçiren Cesur'un okçulukla başlayan spor tutkusu atletizm, ardından basketbolla devam ediyor.
Yerel bir takımda basketbola başlayan Cesur, bugün Galatasaray'da forma giyiyor. Antrenmanlar, maçlar derken eğitimini de ihmal etmiyor. İlk, orta ve lise eğitimini güçlüklerden yılmadan tamamlayan Maşide, şimdi Açık Öğretim Fakültesi Adalet Bölümü'nde okuyor.
Maşide Cesur, dünya genelinde 10 milyon kişide bir görülen spina bifida hastası olarak dünyaya gözlerini açar. Tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Cesur, 12 yaşında geçirdiği bir ameliyat sonrası, doktorunun hastane koridorunda bir grup çocuk hastaya verdiği okçuluk eğitimi ile spora ilk adımını atar. Yaklaşık iki sene okçuluk yapar. Daha sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Atletizm Takımı'na gitmeye karar verir. Bu dönemde yarıştığı Avrasya Maratonu'nda iki kez 3'üncülük derecesi elde eder. Bir süre sonra Bağcılar Belediyesi Engelliler Basketbol Takımı'nda bayan oyuncuya ihtiyaç olduğunu öğrenir. Artık kararını vermiştir ve Maşide basketbolda ilerlemek ister. Belediyenin engelli takımı şampiyon olup 1. lige yükselince Cesur'a Milli Takım'ın kapıları açılır. Avrupa şampiyonası için gittikleri İngiltere'de ise Galatasaray Basketbol takımının kaptanı tarafından keşfedilir. Maşide'ye Galatasaray'dan teklif geldiğinde, ilk önce sevinçle babasının yanına koşar. İçinde hep ‘ya olmazsa' diye bir endişe taşıdığını söyleyen Cesur, “Bugüne kadar istediğim hiçbir şeyi kolay elde edemedim. O yüzden aklıma hep kötü şeyler geliyordu. Hiç beklemediğim bir zamanda oldu.” diyor.
Basketbol oynamaya başladığı ilk günden itibaren en büyük hayalinin Galatasaray'da oynamak olduğunu anlatan başarılı sporcu Maşide, bir hatırasını şöyle anlatıyor: “Galatasaray şampiyon olduğunda çekilen fotoğrafta, seyircilerin arasında ben de çıkmışım. Kendi kendime bir gün onların arasında olacağım, demiştim. Ama bu kadar çabuk olacağını hiç beklemiyordum.”
19.02.2016 - Zaman
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki