*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Manavgat'ta Evde Bakım Hizmetleri Birimi Oluşturuldu  (Okunma sayısı 836 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Manavgat'ta Evde Bakım Hizmetleri Birimi Oluşturuldu
« : Ocak 29, 2016, 12:17:07 ÖS »
Manavgat'ta Evde Bakım Hizmetleri Birimi Oluşturuldu



Manavgat Belediyesi, insanların ihtiyaçlı kişilerin yaşam kalitelerini daha da artırmak amacıyla Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde "Evde Bakım Hizmetleri" birimini kurdu.

Müdürlük bünyesinde organize olan "Evde Bakım Hizmetleri" personeli, 106 mahalleye hizmet götürmeye başladı. Bir sağlık memuru, bir şoför olmak üzere toplam 6 kişiden oluşan birim, kentteki yatalak, yaşlı, engelli, bakıma muhtaç yaşayan kişilere ücretsiz olarak hizmet veriyor.

Proje kapsamında çalışmalarını yürüten ekip, evlerinde kişisel bakımını sağlayamayan bireylere her konuda yardımcı oluyor. Personel gün boyunca, bu kişilerin evlerini temizleyerek, yaşanan ortamı daha sağlıklı hale getirmeye çalışıyor. Yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların tıraş, banyo gibi kişisel bakımları da ekip tarafından yapılıyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, sosyal belediyeciliğin gereği olan evde bakım hizmetlerini faaliyete geçirdiklerini ve son derece bilgili ve güvenli bir ekiple çalışmaya başladıklarını söyledi. Sözen, "Evde bakım hizmetleri ekibimiz bundan böyle, yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşlarımızı yalnız bırakmayacak. Ekibimiz bu vatandaşlarımızı tespit ederek evlerine gidecek. Belediyemiz ihtiyaç sahibi insanlarımıza bir ses, bir soluk, kimi zaman bir evlat olacak. Belediyemizin güçlü eli, bugüne kadar ihmal edilmiş büyüklerimize, engelli vatandaşlarımıza, yalnız yaşayan kimsesiz insanlarımıza da ulaşacak. Belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışımızı devam ettirerek her kesimden vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edecek" dedi.

29.01.2016 - AA


Etiketler: Arkadaşlar arkadaşımız yıl önce Akdeniz Üniversitesinde nakil olmuş kreatini hep 1,1'lerde seyrediyordu gün önce Malatya gitmiş tahlihlerine baktırmış ilaç düzeyi 2.3 düşmüş bide kreatini 1,7 olmuş yatış yapmış