*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kadıköy’de Göreni Şaşırtan Üst Geçit!  (Okunma sayısı 919 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kadıköy’de Göreni Şaşırtan Üst Geçit!
« : Ocak 06, 2016, 04:21:36 ÖS »
Kadıköy’de Göreni Şaşırtan Üst Geçit!



Kadıköy Yeni Sahra’da, E-5 üstünde öyle bir yaya geçidi var ki, akla ziyan. Bir tarafına engelliler için rampa yapılan geçidin diğer tarafında ise merdiven var. Engelliler ya da bebek arabasıyla geçidi kullanmak isteyenler için çıkış var, iniş yok.

Bu köşede yıllardır engellilerin sorunlarını gündeme getiriyor, megakent İstanbul’da bir engellinin nasıl engellerle karşılaştığını çarpıcı haberlerle gösteriyorum. Ne zaman bu konuya değinsem, kenti yönetenlerden “Engellilerin ulaşım ve sosyal hayata katılmasıyla ilgili problemlerinin çözülmesi adına büyük adımlar atıyoruz” serzenişleri geliyor.

Evet... Engelsiz bir şehir için önemli çalışmalar yapılıyor. Örneğin kaldırımların, üstgeçitlerin engellilere uygun hale getirilmesi için bir proje yürütülüyor. Özellikle de merkezi noktalarda ulaşımda bir aksaklık yaşamamaları için kaldırımlara ve geçitlere rampa yapılıyor. Böyle çok sayıdaki yaya yolu ve köprüde düzenleme ve iyileştirme çalışması başlatıldı. Elbette bu çalışmalar iyi güzel ama bazı uygulamalar var ki akla ziyan... Misal, Anadolu yakası Yenisahra’daki üstgeçit...

Bir alışveriş merkezinin hemen önündeki geçit, E-5’in iki ucunu birleştiriyor. Anlayacağınız yaya sirkülasyonu hayli yoğun bir geçit burası. İşte bu geçidin bir tarafına engelliler ve bebek arabasıyla karşıya geçmek isteyenler için rampa yapılmış ne var ki diğer tarafta rampa yok. Yani engelliler ya da bebek arabasıyla seyahat edenler için köprüye çıkış var ama iniş yok.

ENGELLİLER GERİ DÖNÜYOR

Rampayı görüp üstgeçide çıkan engelliler, yukarıda merdivenle karşılaşınca geri dönmek zorunda kalıyor.

BÜYÜKÇEKMECE’DE DE YILLARDIR AYNI DERT

Büyükçekmece Kumburgaz’da da yine E-5 üstündeki geçidin bir yanı rampalı, diğer tarafı merdivenli. Üstelik yıllardır bu soruna çözüm bulunmuyor.

05.01.2016 - Habertürk


Etiketler: akraba olduk ve sürekli görüşeceğiz Aramızda bir kan bağı var ÇAPRAZ NAKİLLE PEK ÇOK KİŞİ SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR Gerçekleştirilen nakille ilgili konuşan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Organ Nakli Merkezi