*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dünya Engelliler Gelişim Derneği'nden 2 Bin Engelli "Kadro" İsteği  (Okunma sayısı 711 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Dünya Engelliler Gelişim Derneği'nden 2 Bin Engelli "Kadro" İsteği



Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral, kendilerine söz verilen 4 bin atamanın bin 950'sinin yapıldığını belirterek, "Geriye kalan 2 bin 50 atamanın da acilen, en geç şubat ayına kadar yapılması lazım" dedi.

Meral, Güvenpark'ta yaptığı basın açıklamasında, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yeni Bakan Süleyman Soylu'nun "En az 4 bin, 5 bin engellinin atamasını yapacağız" vaadinde bulunduklarını ileri sürdü.

Verilen sözlere rağmen şu ana kadar bin 950 engelli atamasının gerçekleştiğini öne süren İslam Meral, "Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya mitinginde söz verdi. Söz verildiği gibi şubat ayına kadar bu atamaların gerçekleştirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bize söz verilen 4 bin atamanın bin 950'si yapıldı. Geriye kalan 2 bin 50 atamanın da acilen, en geç şubat ayına kadar yapılması lazım" diyen Meral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Atama sözü verilen engelli kardeşlerimiz umutlandı. Sınava çalışamadılar. Şu anda bütün engelli kardeşlerimiz psikolojik anlamda bunalmış durumdadır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum; bizlere verilen sözlerin yerine gelmesini istiyorum.

Ayrıca, kamuya giren engelli vatandaşlarımızın daha önceden yüzde 40 ve üzeri raporları varken, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapılan tebligat ile yeniden rapor alma zorunluluğu getirildi. Bu raporlar Gelir İdaresi ve SGK'ya gittiğinde otomatikman yüzde 40'ların altına düşüyor. Böylelikle engellilikleri ortadan kalkıyor. Bütün haklardan mahrum bırakılıyor."

29.12.2015 - AA