*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başbakan Davutoğlu'dan Dünya Engelliler Günü Mesajı  (Okunma sayısı 942 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başbakan Davutoğlu'dan Dünya Engelliler Günü Mesajı
« : Aralık 06, 2015, 10:24:08 ÖÖ »
Başbakan Davutoğlu'dan Dünya Engelliler Günü Mesajı



Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Önümüzdeki süreçte engellilerin hayat şartlarını daha da iyileştirme istikametindeki çabalarımız en yoğun şekilde devam edecektir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, "İktidara geldiği günden itibaren 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla hareket eden AK Parti hükümetleri, sosyal devlet ilkesini hayatın her alanında tecessüm ettirmenin çabasını vermiştir. İnsan odaklı siyasetimizin bir gereği olarak vatandaşlarımızın temel haklarına kavuşturulması ve hayat şartlarının insan onuruna yaraşır düzeyde iyileştirilmesi temel hedeflerimiz arasında yer almıştır. Geçen zaman zarfında engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata uyumunu kolaylaştırıcı, her alanda katkı ve motivasyonlarını artırmaya yönelik pek çok düzenleme ve projeyi hayata geçirdik. Hak temelli bir anlayıştan hareketle pozitif ayrımcılık ilkesini anayasal güvence altına alarak engelli vatandaşlarımız için reform niteliğindeki iyileştirmelerin önünü açtık. Bu çerçevede hükümet olarak engelsiz bir dünya için mücadele etmeyi kendimiz için onurlu bir vazife telakki ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Yaptığımız icraatlar neticesinde engelli vatandaşlarımızın moral düzeyinin giderek artması ve her alanda gözle görülür hale gelen başarıları ülkemiz adına gurur verici bir tablodur. Önümüzdeki süreçte engellilerin hayat şartlarını daha da iyileştirme istikametindeki çabalarımız en yoğun şekilde devam edecektir. Bu duygu ve temenniler eşliğinde bütün engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü'nü kutluyor, her birine sağlık ve esenlikler temenni ediyorum."

03.12.2015 - İHA


Etiketler: TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER EKPSS SONUCU İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI KURA İLE YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI YERLEŞTİRME SONUÇLARININ DUYURULMASI KOMİSYON TEŞKİLİ İSTENİLECEK