*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tek Başına İktidar Olan AK Parti’nin Engellilere Vaatleri  (Okunma sayısı 991 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tek Başına İktidar Olan AK Parti’nin Engellilere Vaatleri



Türkiye’nin merakla beklediği 1 Kasım 26. Milletvekili seçimleri dün yapıldı. Engelli vatandaşlarca seçim kadar merak edilen soruda engelli milletvekili adaylarının meclise girip giremediğiydi.

1 Kasım seçim sonuçlarına göre AK Parti tek başına iktidarlığını ilan ederken, henüz resmi olmayan sonuçlara göre Bennur KARABURUN tekrar milletvekili seçildi.

Kadir Can GÖKALP ise çok az bir fark ile meclise girme şansını bu kez yakalayamadı.

Bir diğer engelli milletvekili adayı M. Doğan Kubat ise İstanbul milletvekili olarak görev yapacak.

PEKİ AK PARTİNİN ENGELLİ VAADLERİ NEYDİ ?

- Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapılacak.

- Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kurulacak

"ENGELLİ GENÇ VE ÇOCUKLARIMIZ İÇİN MERKEZLER KURALACAK”

- Engelli vatandaşların bilgi ve teknoloji erişim imkanları arttırılacak,

-  Özürlü genç ve çocuklarımız amaçlı merkezler kurulacak. Onların gün içerisinde sosyal faaliyet yapacaklarını sağlayacak şekilde gençlik merkezlerinde özel mekanlar oluşturalacak.

“65 AYLIĞI KESİLMEYECEK”

Bir kısım vatandaşlarımız muhtaç olmasına rağmen değerlendirme kriterleri nedeniyle aylık ve yardımlardan faydalanamıyordu.

Özellikle akrabaları ve yakınları tarafından bakılan ancak kendi geliri olmayan yaşlı ve engellilere aylık bağlanmasında hane gelirine bakılmaktadır. Bu nedenle de yaşlı ve engellilerin kendilerinin muhtaç olmasına rağmen bu gelirden faydalanamadıkları görülmektedir. Yaşlı kişinin kendisinin değil de, ikamete dayalı nüfus kayıt sisteminde kayıtlı olunan ailenin gelirine bakıldığında sorunlar yaşanıyordu.

Örneğin, muhtaç bir yaşlı, maddi durumu biraz iyi olan yakınının evinde kaldığı takdirde, ikamet ettiği hanenin geliri yüksek çıktığı için kendisine aylık bağlanmamaktadır.

İşte yaşlılarımızın mağduriyetine neden olan bu uygulamaya, AK Parti’nin 10 Maddelik ‘Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi’nde sorunu ortadan kaldıracak değişiklikler açıklanmıştı.

65 yaşın üzerinde olup maaş almaya hak kazanmış bütün yaşlılar, kimin yanında yaşarsa yaşasın, maaşını alabilecek. 65 yaşın üzerindeki muhtaç yaşlılarımız yanında yaşadığı oğlu veya kızının geliri ne olursa olsun maaşları kesilmeyecek. Bununla ilgili kanun değişikliği yapılacak ve yaşlıların bu sorunu da çözülecek.

02.11.2015 - engellilersitesi.com


Etiketler: olduğunu söyledi. Altın fiyatlarının dengede kalacağının altını çizen Gülsoy, “Altın fiyatları her zaman ki gibi yine zik zak çizmeye başladı. Altın şuanda daha hızlı hareket ediyor. Altının iniş ve çıkışlarındaki en büyük