*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bornova Belediyesi Engelli Arabaları İçin Şarj İstasyonu Kurdu  (Okunma sayısı 1003 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Bornova Belediyesi Engelli Arabaları İçin Şarj İstasyonu Kurdu



Bornova Belediyesi, yürüme engelliler önemli bir projeyi hayata geçirdi.
Engellilere yönelik pek çok hizmet ve projeyi hayata geçiren Bornova Belediyesi, yürüme engelliler önemli bir projeyi hayata geçirdi. Engelli vatandaşların akülü araçları için şarj istasyonları kuruldu. Akülü aracı kullanan vatandaşlar, İlçenin çeşitli yerlerinde kurulan 7 farklı şarj noktasından yararlanabiliyor.

Bornova Belediyesi, yürüme engelli olup akülü araç kullanan vatandaşlar için ilkini 2 ay önce Bornova Merkezde açtığı araç şarj istasyonlarını yaygınlaştırdı. İlçenin değişik yerlerine kurulan istasyonların sayısı 7’ye çıkarıldı. Bu projeyle, akülü sandalye kullanan vatandaşlar, en büyük korkularından biri olan yolda şarj bitmesi sorununu da artık yaşamayacak.

İstasyonda aynı anda 2 araç şarj olabiliyor. Böylece yürüme engelli vatandaşlar sırada beklemeyerek azalan veya bitmiş olan şarjlarını rahatlıkla doldurabiliyor. 15-20 dakikalık şarjların kendileri için yeterli olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu sayede dışarıda daha fazla gezebildiklerini söyleyerek uygulamadan çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

7 farklı nokta

İlk olarak Bornova Meydan’da kuralan istasyonun ardından, Küçük Park, Bornova Engelli Merkezi, Çamdibi Pazar Yeri önü, Altındağ Kültür Merkezi ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kütüphane ve Poliklinik girişlerine de cihazlar yerleştiridi.

İstasyonların merkezi noktalar seçilerek yerleştirildiğini ifade eden Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gelen talepler doğrultusunda değişik yerlere de istasyonlar kurulabileceğini söyledi. Başkan Atila, “Hayatımızdaki bütün engelleri kaldırabilmek için elele verdik ve hep birlikte mücadele edeceğiz. ” dedi.

27.08.2015 - gercekgundem.com
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri