*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konya’da Görme Engellilerin Talepleri Var  (Okunma sayısı 866 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Konya’da Görme Engellilerin Talepleri Var
« : Ağustos 20, 2015, 08:13:32 ÖÖ »
Konya’da Görme Engellilerin Talepleri Var



Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, görme engelli vatandaşların daha rahat yürüyebilmeleri için izli yolların ihtiyaç olan her yere yapılmasını talep etti.

Tren garıyla Mevlana ve Alâeddin çevresinde izli yolun yapılması için Büyükşehir Belediyesinin proje ilanına çıktığını fakat konuyla ilgili herhangi bir gelişmenin olmadığını belirten Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, ihtiyaç olan her yere acilen izli yolun yapılması gerektiğini belirtti.

“ENGELLİLERİN YOLU İŞGAL EDİLİYOR”

Engellilere göre yapılan yolların ve kaldırımların çöp kutuları, ağaçlar, esnaflar ve araçlar tarafından işgal edildiğine dikkat çeken Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Veli Özağan, “Yayaların yürüyüş yolu olan kaldırımlarda yürümeye çalışan birçok görme engelli birey var. Tabii bu bireylerin desteklenmesi gerekiyor. Bu yüzden kaldırımların tamamen engellilere uygun hale getirilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

“KONYA SINIFTA KALDI”

Konya’da izli yolların pek bulunmadığının altını çizen Özağan sözlerine şöyle devam etti: “İzli yolları şehrimizde görmek pek mümkün değil. Bu yolları sadece otogar ve resmi kurumların içinde görebiliriz. Ama ana halter dediğimiz büyük caddelerde bu yollara rastlanıldığı pek söylenemez. Tabii yerler standartlara uygun yapılmadığı için böyle sorunlarla karşılaşmakta kaçınılmaz oluyor. Her alanda hızlı bir şekilde büyüyen Konya, maalesef bu konuda sınıfta kaldı. Hâlbuki Mevlana şehri Konya’nın engelsiz bir kent olması gerekiyor.”

“İZLİ YOLLARA ACİLEN İHTİYAÇ VAR”

Her gün binlerce insanın bulunduğu Tren garı, Mevlana, Zafer ve Alâeddin gibi şehrin merkezinde bulunan yerlerde izli yolun olmadığını ifade eden Özağan, “Tren garı ile Mevlana güzergâhına acilen izli yolun döşenmesi lazım. Çünkü hızlı tren ile Konya’ya gelen engelli arkadaşlarımız var. Özellikle görme engelli bireyler, kaldırım üzerinde kendi başlarına rahatça yürüyebilmeleri, alışveriş yapmaları, parklara, bahçelere ve hastanelere rahatça gidebilmeleri için hissedilebilen izli yollara acilen ihtiyaç duymaktadırlar ve yapılmasını istiyoruz” dedi.

18.08.2015 - anadoludabugun.com.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri