*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Otizmliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı  (Okunma sayısı 769 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Otizmliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı
« : Mayıs 11, 2015, 01:23:04 ÖS »
Otizmliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı



İSEM, otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla "Otizmliler İçin Geleceği Planlama Çalıştayı" düzenledi.

Kadıköy Engelliler Merkezi'nde düzenlenen çalıştaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İSEM Müdürü Yeliz Yıldız Kökenek, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, kamu kurumlarından ve sivil toplum kuruluşlarından profesyoneller katıldı.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit; "Otizmli bireylerin ve ailelerinin yaşamlarını kolaylaştırmak için çok yönlü ve yoğun bir şekilde çalışıyoruz" dedi.

Macit; "İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak otizm engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları güçlüklerin, zorlukların farkındayız ve bu zorlukların giderilmesi, mevcut sorunların çözülmesi amacıyla İstanbul genelinde 24 engelli merkezi ile 11 irtibat bürosu ile engelli bireylere ve ailelerine ulaşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Ayla Oktay; Otizm erken teşhis çok önemlidir. Erken teşhis sonucu yetişkin bir birey 0-6 yaş aralığı gelişim döneminde temel fiziksel, zihinsel ve sosyal kabiliyetlerini kazanabilir" dedi.

Doç. Dr. Osman Abalı; Otizmli Bireylere Pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.

Doç. Dr. Osman Abalı; "0-3 yaş aralığında teknoloji kullanımında çok dikkatli olunmalı ve okul öncesi dönemde çocuklara 2 saat ve üzeri sürede tv izletilmesinden kaçınılmalıdır" dedi.

Otizmde ulusal bilgi ağının oluşturulması gerekliliğinin de altını çizen Abalı; Tedavi süreçlerinde otizmli bireylere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirti.

Yrd. Doç. Dr. Nevin Eracar; "Otizmli bireylerin aileleri kendi başlarının çaresine bakma durumundan kurtarılmalıdır" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Nevin Eracar, otizmli bireylerin aileleri maddi ve manevi açıdan güçlendirilerek içinde bulundukları yalnızlıktan kurtarılmalıdır, dedi. Otizmli bireylerin sosyal yaşama katılmaları konusunda tanı, tedavi, eğitim süreçlerinde hizmet veren profesyonellerin, psikoterapistlerin ve sosyal çalışmacıların özel olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

14.04.2015 - haberler.com


Etiketler: sorgulama sayfası Taziye Defteri İlçemizde vefat eden vatandaşlarımızın bilgileri Bir Projem Var Kent kimliği için bir projem var diyorsanız Bir Projem Var Sistemine Bağlanın Hizmet Rehberi
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri