*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Öğretmen Ataması Ekim Ayında Yapılacak  (Okunma sayısı 1001 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Öğretmen Ataması Ekim Ayında Yapılacak
« : Ekim 26, 2014, 12:28:51 ÖS »
Engelli Öğretmen Ataması Ekim Ayında Yapılacak



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mili eğitim camiasına katılmak için sabırsızlıkla bekleyen öğretmen adaylarına, bu anı paylaşmak için Bakanlığa geldikleri için teşekkür etti.

MEB'in tartışmasız Türkiye'nin en büyük ailesi olduğunu ifade eden Tekin, bu aileye 40 bin kişi daha katılacağını söyledi.

Atamaların aslında 10 gün önce yapılmasının planlandığını bildiren Tekin, okullar başlamadan önce tüm öğretmenlerin görev yerlerinde olmasını istediklerini ancak ellerinde olmayan sebeplerden dolayı gecikme yaşadıklarını ifade etti.

Bugün medyada yer alan bazı konulara da değinmek istendiğini dile getiren Tekin, temel eğitimden orta eğitime geçiş kapsamında yaklaşık bir milyon 300 bin öğrencinin liselere yerleştirildiğini anımsattı.

5 Eylül itibarıyla 9. sınıfa geçmek için bekleyen çocuklardan yüzde 93'ünü kendi tercih ettiği okullara yerleştirdiklerini söyleyen Tekin, tercihte bulunmayan yaklaşık 130 bin civarında öğrencinin zorunlu eğitim kapsamında 9. sınıflara yerleştirildiğini kaydetti.

Bu çocuklara ait herhangi bir bilgi olmadığı için kamuoyunda bazı tartışmalar neden olan yerleştirmeler olduğunu bildiren Tekin, 1 milyon 200 bine yakın öğrencinin tercih ettikleri okullara yerleştiğini, sistemden kaynaklanan bir sorun olmadığını söyledi.

Tekin, yerleştirmelere ilişkin nakil sürecinin 26 Eylül'e kadar yapılacağını tekrarladı.

Özel eğitime ayrılan payın artırılması için bu yıl özel okullara teşvik uygulamasının başlatıldığını anımsatan Tekin, teşvik için 350 bine yakın başvuru olduğunu, 250 bin öğrenciye destek verileceğini aktardı.

-ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI EKİM'DE-

Engelli öğretmen atamalarını da değerlendiren Tekin, "Bakan Beyin talimatlarıyla tahminim ekim ayı içerisinde engelli öğretmen adayı arkadaşlarımızdan da bütçenin bize verdiği sınırlar çerçevesinde bir atama yapacağız" dedi.

Martta 10 bin öğretmen ataması yapıldığını anımsatan Tekin, bugünkü atamalarla bu yılki atama sayısının 50 bin olacağını kaydetti.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ise atamaların hayırlı olması temennisinde bulunarak, atamaların Bakanlığa yeni bir sinerji ve güç vereceğini belirtti.

Konuşmaların ardından öğretmen atamaları gerçekleştirildi.

19.09.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : Özürlülerin eğitimine katkıda bulunmak, Özürlülüğe neden olan etmenlerle mücadele etmek