*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TSK'dan Engellilere Yaz Okulu Spor Kursu Veriliyor  (Okunma sayısı 1295 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TSK'dan Engellilere Yaz Okulu Spor Kursu Veriliyor
« : Temmuz 28, 2014, 03:49:10 ÖS »
TSK'dan Engellilere Yaz Okulu Spor Kursu Veriliyor



TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezince engelli gençlere yönelik düzenlenen yaz okulu spor kurslarına katılan 21 kişiye başarı belgeleri törenle verildi.

Bakım Merkezi'nin spor salonunda düzenlenen törene, kursiyerlerin yanı sıra aileleri de katıldı.

Merkez Başkanı Tuğgeneral Celallettin Bacanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Gaziler engellilerle buluşuyor" sloganıyla bir proje başlattıklarını belirterek, TSK'da ilk kez böyle bir proje yapıldığını ifade etti.

Merkezde insanların topluma kazandırılması, özellikle gazilerin, engelli vatandaşların hayata bağlanmasına, hatta meslek edinmelerine katkıda bulunulduğunu belirten Bacanlı, gazilerle yürütülen spor faaliyetlerine diğer engelli vatandaşları da katmayı düşündüklerini kaydetti. Bacanlı, şöyle konuştu:

"Hepimiz çok iyi biliyoruz ki engelli evlatlarımız, gençlerimiz maalesef kendi dar çevreleri içinde kalıyorlar. Bazıları bu tip imkanlara sahip olabiliyorlar. Bu projeyle biz TSK'nın özellikle rehabilitasyon merkezinin tüm imkanlarını sivil olan bu genç engelli, bedensel engelli kardeşlerimize de açtık. Onların buraya ilk geldiği günlerdeki çekingen hallerinin zaman içerisinde mutluluğa dönüştüğünü, gözlerindeki o ışıltıyı gördük, hele ailelerindeki mutluluğu gördük. Bizim başlattığımız projenin ne kadar doğru olduğunu da bunlar bir anlamda teyid etti, kanıtladılar."

Bacanlı, projeyle yeni sporcular kazanmanın yanında engelli vatandaşlara bakışta hassasiyet yaratabilmeyi de hedeflediklerini dile getirdi.

Yaz okulu kapsamında tekerlekli sandalye basketbol, tekerlekli sandalye tenis, boccia ve okçuluk kurslarının yanı sıra ebru ve el işlerinin de bulunduğu hobi kursları da verdiklerini dile getiren Bacanlı, yaptıkları ilanlara başvuranların sayısının 50 civarında olduğunu ancak 21 kişiye kurs verdiklerini kaydetti.

-İkinci dönem 7 Temmuz'da

Bacanlı, bundan sonra da bu kursları devam ettirmeyi hedeflediklerini vurgulayarak ikinci dönemin 7 Temmuz'da başlayıp 18 Temmuz'da sona ereceğini söyledi. Bacanlı, ancak bunun ilk adım olmasını istediklerini dile getirerek, bunun devamının gelmesini arzuladıklarını, projenin geliştirilerek diğer illerde de kurslar açılmasını temenni ettiklerini bildirdi.

Kurslara katılımda sivil asker ayrımının bulunmadığını çünkü TSK'nın engellilerle imkanlarını paylaşmak istediğini belirten Bacanlı, ilk kez verdikleri ve iki hafta süren kurslarda başarı gösteren bazı engellilerin kendi kulüplerinde de devam etmesini dilediklerini bildirdi.

Bacanlı, sporla engellilere yeni bir pencere açıldığını da belirterek, bu yolda ilerledikleri vakit ailelerine de bakar hale gelebileceklerini söyledi.

Kurslara başlayacaklarda 15-26 yaş aralığında bulunmaları şartı olduğunu, ancak geldiklerinde durumları müsaitse bu yaş sınırının da çok önemli olmadığını ifade eden Bacanlı, isteyenlerin Genelkurmay Başkanlığının ve GATA'nın internet sitesinde yapılan duyuruların yanı sıra Bilkentteki merkeze de gelerek başvuruda bulunabileceklerini kaydetti.

Bacanlı, "Engelli vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık" diye konuştu.

-"Sporcular yetiştireceğiz"

TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Spor Alanları ve Rekreasyan Kısım Sorumlusu emekli gazi Binbaşı Bahadır Bartu da yaptığı açıklamada, temelde bedensel engelli sporlarıyla uğraştıklarını belirterek, 9 ayrı branşta takımları bulunduğunu bildirdi.

Bartu, bedensel engelli sporlarda önemli bir yerde olduklarını belirterek, proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin, uzun vadeli büyük bir projenin başlangıç aşaması olduğunu kaydetti.

"Buradan bizim takımlarımıza katılacak ya da başka takımlara da gidebilecek başka sporcular da yetiştireceğiz" diyen Bartu, engelli çocuklara sporla tanışmak için de bir fırsat verildiğini dile getirdi.

Boccia kursuna katılan Buğra Gümüşer de kursa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Buğra Gümüşer'in annesi Şerife Gümüşer de oğlunun kursu çok sevdiğini ve buraya gelmek için erkenden kalktığını söyledi. Şerife Gümüşer, kendisinin de çok mutlu olduğunu belirttti.

Tekerlekli sandelyeyle basketbol oynayan 16 yaşındaki Erkan Sivrikaya da bir yıldır engelli olduğunu ifade ederek, fizik tedavi amacıyla geldiği rehabilitasyon merkezinde başladığı spor aktivitelerini devam ettirmek istediğini söyledi.

Tekerlekli sandalye ile okçuluk yapan Arzu Şimşek de bağlı olduğu dernekten haber edindikten sonra kursa katıldığını söyledi. Şimşek, kurs hocalarının da kendileriyle ilgilendiğini belirterek, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Şimşek, okçuluğa devam etmek istediğini söyledi.

Öte yandan, düzenlenen törende, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi Başkanı Celallettin Bacanlı yaptığı konuşmanın ardından kursiyerlere başarı sertifikalarını verdi. Bacanlı, etkinliğin sonunda tekerlekli sandelyeli bir kursiyerle de tenis oynadı.

04.07.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : Huzur ßuLmak istiyorm.Gözlerimi Kapayıp, Kimseyi Anmadan. Sessizliği DinLemek istiyorum. Yüzüme GüLüp Arkamdan Konuşanları Duymadan