Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Spor
»
Spor
»
İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası Başladı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası Başladı (Okunma sayısı 1404 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Temmuz 28, 2014, 12:15:09 ÖS »
Atatürk Spor Salonu'nda İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası seremonisine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Uluslararası İşitme Engeliler Spor Komitesi (ISCD) Temsilcisi Marijo Lusic, İşitme Engelliler Olimpiyatları Genel Koordinatörü Funda Özyurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor Samsun İl Müdürü Güven Özyurt ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde çocuklar 6 ülkenin tabelalarını taşırken, sporcularda ülkelerine ait bayrakları ellerinde taşıyarak seyircileri selamladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup, işaret diliyle hep birlikte İstiklal Marşı okundu.
Açılış konuşmasını yapan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, "Dünya şampiyonamızın ilki Türkiye'de gerçekleştirirken, bu ilk organizasyona katılımlarıyla bir öncülük yapan çok değerli katılımcı ülkeler hepinize sevgi ve saygılarımla hoş geldiniz diyorum. 2017 yılında bu topraklarda Samsun'da İşitme Engellilerin Yaz Olimpiyatları'nı gerçekleştireceğiz. 20 branşta bütün dünyayı 120 ülkeyi Samsun'da ağırlayacağız. Bir çeşit onun ilk provalarından birisini bir dünya şampiyonasını gerçekleştirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonumuzda çok değerli valimizin himayesine desteklerine, sayın belediye başkanımızın desteklerine teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Bu birliktelikte 2017'de başarılı organizasyona imza atacağımıza olan inancımla tekrar bütün katılımcı ülkeler hoş geldin diyor sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" dedi.
Samsun'da işitme engelli ile ilgili güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını söyleyen Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Bu anlamda Samsun'da bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Samsun 2017 yılında gerçekleştirilecek olan 'İşitme Engeliler Olimpiyatı'na da ev sahipliği yapacak. Bu olimpiyatlara ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve mutluluk duyacağız. Bununla ilgili bütün hazırlıklarımızı başta büyükşehir belediye başkanlığımız olmak üzere 19 Mayıs Üniversitemizde, diğer kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde sürdürüyoruz. İşitme engellileri dünyada olduğu gibi Türkiye'de de, Samsun'da da var olan bir gerçek, valilik olarak yaptığımız çalışmalarda Samsun'da 6 bin 685 işitme engelli vatandaşımızın var olduğunu tespit ettik. Bu Samsun nüfusunun sıfır nokta 53'üne isabet etmektedir. Engeliler içerisindeki orana baktığımızda 3 nokta 85'e isabet etmektedir. Temel amacımız bu insanlarımızın günlük yaşamlarını daha kolaylaştıracak, onların sosyal kültürel ve ekonomik anlamda daha iyi bir noktaya gelebilmelerine katkı sağlayacak çalışmalar içerisinde yer almalarını sağlamak. Bu tür organizasyonlarda kültürlerin yakınlaşması, barışa katkı sağlaması ve engelli insanlarımızın bir arada olmasına fırsat sağlıyor. Bütün sporcularımıza bütün takımlarımıza, Samsun'da güzel günler geçirmelerini ve başarılar diliyorum" diye konuştu.
Uluslararası İşitme Engeliler Spor Komitesi (ISCD) Temsilcisi Marijo Lusic ise yaptığı konuşmasında bütün sporculara başarılar diledi. Temsilci Marijo Lusic konuşmasının ardından oyunların açılışını yaptı. Hazırda bekleyen 4 kişi, Uluslararası İşitme Engeliler Spor Komitesi bayrağını getirerek bayrağı göndere çekti.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy güne özel sporculara plaket ve hediye takdim ederken, seremoniye katılan Başkan Yusuf Ziya Yılmaz ise sporculara Bandırma Vapuru maketi hediye etti.
9-14 Haziran tarihleri arasında Samsun Atatürk Spor Salonu'nda yapılacak şampiyonada Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Danimarka, Hırvatistan, Sırbistan ve Rusya'nın işitme engelli hentbol takım sporcuları mücadele edecekler. Seremoninin ardından Türkiye ile Brezilya karşı karşıya geldi.
10.06.2014 - İHA
Anahtar Kelimeler : DİYALİZ HASTA BEDELLERİ Sonuç olarak; tıbben ve T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından da gerekli kılınan hasta servis hizmeti, SGK tarafından önemsenmemektedir, üstelik SGK yayınladığı “Sağlık Uygulama Tebliğinde” hemodiyaliz tedavisinde T.C. Sağlık Bakanlığı yönetmeliğinin geçerli olduğu belirtilmiştir.
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »