Mobil Down Cafe Koç Üniversitesi’nde
Down sendromlu 7 gencin dönüşümlü olarak hizmet verdiği Mobil Down Cafe, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde açıldı.
Mobil Down Cafe, projesi, engelli gençlerin toplumla buluşarak istihdam edilmesini sağlarken, bir yandan da engellilikle ilgili farkındalığının artmasını hedefleniyor. Koç Üniversitesi’nin Rumeli Feneri Kampüsü’nde 6 ay boyunca hizmet verecek Mobil Down Cafe’de her gün zihinsel engelli 2 genç, gönüllü bir annenin yardımıyla çalışıyor.
ÖĞRENCİLERLE KAYNAŞTILAR
Down Cafe kurucusu Saruhan Singen, şunları söyledi: “İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV’deki 25 zihinsel engelli çocuğumuzun istihdam edildiği Down Cafe ile çocuklarımızın ne kadar başarılı olabileceklerini gördük ve de kendilerine olan güvenini artırarak gelecekleri için büyük bir başarı sağladık. Çabalarımız sonucu aldığımız desteklerle yaptığımız Down Cafe’nin mobil aracını ise İstanbul’un farklı noktalarında hizmete açıyoruz. Koç Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sonucunda Mobil Down Cafe’yi Rumelifeneri Kampüsü’nde açtık. Böylece hem üniversite gençleri ile çocuklarımızın kaynaşması için bir vesile oldu ve hem de toplumun yarası haline gelen bu konuda çok güzel bir adım atıldı.”
2011’den beri
Üyelerinin tamamı gönüllü çalışan annelerden oluşan, 25 Down sendromlu çocuk ve gencin istihdam edildiği Down Cafe, 2011 yılında Şişli Belediyesi ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneği (ADER) tarafından kuruldu. Down Cafe’nin kuruluş amacı zihinsel engelli çocukların toplumla kaynaşması ve kamuoyunda farkındalığın artırılması.
28.03.2014 - HürriyetAnahtar Kelimeler : Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesi sayfasında ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir