*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Samsung Paralimpik Hareketi Sporseverlere ve Sporculara Yayıyor  (Okunma sayısı 1746 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Samsung Paralimpik Hareketi Sporseverlere ve Sporculara Yayıyor



Samsung "What's Your Problem? Sport Doesn't Care" ("Spor Engel Tanımaz") kampanyası çerçevesinde dünya çapındaki paralimpik sporcuların ve sporseverlerin ilgisini topluyor.

Kablosuz İletişim Ekipmanları kategorisinde Dünya Çapında Olimpiyat ve Paralimpik Ortağı Samsung Electronics, Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları kampanyasını açıkladı. Bu program çerçevesinde Paralimpik sporcuların başarıları kutlanırken, tüm sporseverlere Olimpiyatları sporcuların gözünden izleme fırsatı sunuluyor.

Sporseverler bugünden itibaren Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile gerçekleştirilen "Soçi 2014 Samsung Paralimpik Blogger'ları" ortaklığı kapsamında sporcuların kendi Samsung Galaxy Note 3 akıllı telefonlarını kullanarak oluşturdukları videoları izleyebilirler.

Öte yandan Samsung'un kampanyası, yaş ve becerileri ne olursa olsun insanlara bir spor dalıyla ilgilenmek üzere ilham vermeyi, sporun bakış açısında hiçbir engelin olamayacağı ve sadece sporcunun enerjisi ve azminin önemli olduğunu vurgulamayı amaçlıyor. Samsung, "Geleceğin Paralimpiği – "What's Your Problem? Sport Doesn't Care" (Spor Engel Tanımaz) kampanyası dahilinde hazırlanan 3 film ile Paralimpik Sporcuların dünyasına bir pencere açıyor. Üçlü serinin en son yayınlanan filminde izleyiciler, mesajını konuşmadan ileten geleceğin potansiyel Paralimpik sporcusu Keira ile tanışıyor. (Keira ile tanışmak için
Samsung'un Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları Kampanyası'nın ilk iki filmi için
What's Your Problem? Sport Doesn't Care - Sochi 2014 Paralympic Winter Games
ve
What's Your Problem? Sport Doesn't Care Manifesto - Sochi 2014 Paralympic Winter Games
adresleri ziyaret edilebilir.)

Samsung Electronics Küresel Pazarlama, BT ve Mobil Bölümü Başkan Yardımcısı Younghee Lee konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Samsung olarak Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık ile dünyanın dört bir yanında insanlara Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları'nı doğrudan sporcuların perspektifinden izleme ve deneyimleme imkanı sunmaktan ötürü çok mutluyuz. Soçi'de sahada gerçekleştirilen aktiviteler, mobil teknolojiler ve sosyal kampanyalarımızla, Paralimpik Hareketi Dünya çapında yaymayı hedefliyoruz."

Soçi'deki sporseverler ayrıca "Dialogue in the Dark" (Karanlıkta Diyalog) adı verilen yeni demoda görme engelli birinin yaşamındaki bir günü deneyimleyebilir ve aynı zamanda Samsung Galaxy Stüdyo Olimpik Parkı'nda yer alan interaktif kızaklı buz hokeyi sahasında Paralimpik spor deneyimini yaşayabilirler.

Samsung'un Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları kampanyasında öne çıkan çalışmalar şöyle:

Soçi 2014 Paralimpik Blogger'ları: Samsung, IPC ile gerçekleştirdiği ortaklık çerçevesinde, öne çıkan 30 Paralimpik sporcuya Samsung Galaxy Note 3 ile Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları sırasındaki özel kamera arkası video bloglarını kaydetme fırsatını sağladı. Sporcuların hazırladıkları içeriklerin tamamı IPC'nin Youtube kanalına ve sporcuların sosyal medya hesaplarına yüklenecek.

"Dialogue in the Dark" ("Karanlıkta Diyalog"): Samsung, Galaxy Stüdyo Olimpik Parkı'nı Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları için yeniledi. Şimdi stüdyoda, ziyaretçilerin markette, kafede, dışarıda yön bulmak üzere duyularına güvenmek gibi her gün yaşanan farklı senaryoları ve ayrıca Paralimpik bir sporu öğrenmek suretiyle görme engelli birinin yaşamını deneyimlemelerini sağlayan yeni program "Dialogue in the Dark" ("Karanlıkta Diyalog") da yer alıyor. Ziyaretçiler ayrıca interaktif kızaklı buz hokeyi sayesinde Paralimpik spor türlerini de deneyimleyebiliyorlar. Samsung'un Paralimpik Olimpiyatların eş zamanlı güncellemelerini sunan ve sporseverlerin sporcuları desteklemek üzere tezahürat mesajları gönderebilmelerini sağlayan WOW (Kablosuz Olimpik Çalışmalar) mobil uygulamasının demosu da ziyaretçilere gösterilecek.

Soçi'de "Education for Everyone" (Herkes için Eğitim): Samsung'un engelli çocuklara eğitim olanaklarının sağlanmasına yönelik olarak geliştirilen yardım programı "Education for Everyone" Soçi'ye de ulaştırıldı. Bu program çerçevesinde 28 Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları katılımcısına Oyunları ilk elden deneyimleme ve çocuklara karşı karşıya kaldıkları zorluk ne olursa olsun hayallerini gerçekleştirebilecekleri yönünde ilham verme fırsatı sunuluyor. Programa katılan çocuklar 1000 başvuru sahibi arasından seçildi.

Samsung Galaxy Paralimpik Olimpiyat Takımı: Samsung, Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları kapsamında 14 ülkeden 16 sporcuyu destekliyor. Bu Paralimpik sporculardan bazıları Jessica Gallagher (alp disiplini kayak, Avustralya), Seung-Hwan Jung (kızaklı buz hokeyi, Kore), Katarzyna Rogowiec (kayak krosu ve biatlon, Polonya), Anna Schaffelhuber (alp disiplini kayak, Almanya) ve Greg Westlake (kızaklı buz hokeyi, Kanada).

Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Sir Philip Craven konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Samsung'la gerçekleştirdiğimiz ortaklık geçtiğimiz yıllarda büyük bir ilerleme kaydetmiş olup, Paralimpik Hareketin daha da geliştirilmesi ve Paralimpik sporcuların ilham veren öykülerinin dünya çapında paylaşılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. 'Soçi 2014 Samsung Paralimpik Blogger'ları' programının sağladığı eşi benzeri görülmemiş erişim olanağı IPC için son derece heyecan verici ve bu duygumuz önümüzdeki haftalarda 30 sporcunun kendi öykülerini anlatmalarıyla daha da güçlenecek."

Samsung, Torino 2006 Paralimpik Kış Olimpiyatlarından bu yana Paralimpik Hareketin sadık bir ortağı olup, 2006'dan beri sağladığı sponsorluğu desteklemek üzere çok çeşitli projeler yürütmektedir. Aralık 2013'te Soçi 2014 Paralimpik Kış Olimpiyatları için kullanıcıların engelsiz bir ortamda daha kolay ve hızlı bir biçimde Kent bilgilerini alabilmelerine olanak tanıyan "Accessibility Map" ("Erişilebilirlik Haritası") mobil uygulamasını sunmuştur. Samsung ayrıca engelli kişiler için önerilen güzergâhlar ve Paralimpik spor yapabilecekleri yakın mekânlara ilişkin bilgileri de paylaşmaktadır.

13.03.2014 - haberler.com


Anahtar Kelimeler : Ceviz ağacı sülfür gazı salgılar. Havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. Halkta yanlış bir kanaat olarak yerleşmiş. Oysa, Sülfür gazının ozon tabakasını tamir etme özelliği var.
Sırf bu sebepten dolayı dünyadaki ceviz ağacının sayısının artırılması gerekiyormuş.