*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli ve Ödül Bahane Maksat Yolunu Bulmak mı?  (Okunma sayısı 1159 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli ve Ödül Bahane Maksat Yolunu Bulmak mı?
« : Şubat 12, 2014, 02:59:35 ÖS »
Engelli ve Ödül Bahane Maksat Yolunu Bulmak mı?

Maksat engelli vatandaşa yardım parası toplamak adı altında ünlülere ödül dağıtmak mı, yoksa "engelli vatandaş" deyimini kullanarak çaktırmadan para kazanmak mı? Ben gerçeği biliyorum ama yazmıyorum. Yıllardır doğruların peşinde koşan toplum mühendisi olarak sadece düşman kazandım ve artık yoruldum. Az kaldı, yakında yalaka da olacağım. Koskoca adamlar, kadınlar, kurumlar biraz da kendileri düşünsün. Ama bir de şu var; aptallar, gösteriş meraklıları, günlük düşünenler, görgüsüzler olmasa çakallar nasıl karnını doyurur?

Son yıllarda her konuda başarılı olmuş, halkın sevgisini kazanmış kişilere ödül dağıtmak diye bir proje var. Alan razı, veren razı, tıkır tıkır işliyor. Koskoca teknik üniversiteler bile TV'lerde görünmek için medya patroniçelerine ödül veriyor. Yakında yine böyle bir müsamere sahneye konulacak. Ama yazık, günah ve çok ayıp bir müsamere... Çalışmadan para kazanmayı ilke edinmiş kişiler hiç olmazsa engelli kardeşlerimizi kullanmasın, insanların iyi niyetlerini suistimal etmesin. Dandik bir ödül için ismini, kariyerini ortaya koyup, oralara giden kişilere de üzülüyorum. Onlar da şöyle bir düşünüp, "Engelli kardeşlerimin vakfı neden bana ömür boyu başarı ödülü veriyor" diye kendine sorsun.

Engelliler açıkça kullanılıyor

Şayet bu ülkede Engelsiz Yaşam Vakfı'nın başkanı eski bir manken ajansı ve organizatör ise üzülerek söylüyorum, çok şey gibi yardımseverlik ve vakıf kavramı da bitmiştir. Ya da çok ucuzladı diyelim. Engelli insanlar açıkça kullanılmaya başlandı. Birileri para kazanmak, ismini hatırlatmak, geçmişini temizlemek için son çare engelli kardeşlerimizi kullanıyor. Ama buna "Dur" diyecek, "Sen kimsin de engelliler adına ödül töreni düzenliyorsun" diye soracak birisi yok.

"Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı" diye bildiri gönderen şahıs Atilla Kaplakaslan, yani şarkıcı Rafet El Roman'ın müstakbel kayınpederi. Eski mankenlerden Nuray Deveci'nin eski eşi. Moda gösterileri varken pek çok mankeni podyuma çıkaran kişi. Örneğin Demet Akalın, Aysu Baceoğlu, Gizem Özdilli, Petek Dinçöz gibi... Çoğu sonradan şarkıcı olup Kaplakaslan'dan koptu. Uzun süre rahmetli Süha Özgermi'nin asistanlığını yaptı. Kara para bitince, moda dünyası yabancılarla çalışmaya başlayınca ne yapsın adamcağız? Yazın Kıbrıs ve Kemer'de güzellik yarışması düzenliyor, kışın da engelli vatandaşlarımız için yardım gecesi. Daha fazla bilgi vermeye gerek yok. Zaten piyasada herkes birbirini tanır. Ne yaparsa yapsın da... Engelli kardeşlerimiz adına Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Hıncal Uluç, Fatih Terim, Nükhet Duru, Coşkun Sabah, Nebahat Çehre, Ediz Hun, Seyyal Taner, Erol Evgin ve Zafer Ergin'e "Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü" verecek yetkiyi nereden alıyorsun? Engelli kardeşlerimiz arasında anket mi yaptınız, sanatçılardan oluşan jüri mi seçti onları? Özetle "ödül" kavramı bu kadar ayağa düşmemeli. Beş yıldızlı otelde yapılması şart mı? Belediyenin bir salonunda para vermeden ödül töreni olamaz mı? Balo şeklindeki törenin davetiyeleri kaç paraya satılacak, sponsor olan Göz Vakfı kaç lira maddi yardım yaptı, ne kadar para toplanacak, otele ve yayını yapacak Kral TV'ye ne verilecek? Vakfa para kalacak mı, kalırsa ne kadar? Bu parasal soruların yanıtını da Maliye Bakanlığı müfettişleri verecek. Gireni çıkanı kontrol etmek onların görevi... / Aykut Işıklar

10.02.2014 - Bugün

Anahtar Kelimeler : Engelliler Kanunu'na " Doğrudan ve dolaylı ayrımcılık dahil olmak üzere engelliliğe dayalı her türlü ayrımcılık yasaktır.