*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Seçim Kontenjanını İşgal Edip Göz Diktiler  (Okunma sayısı 997 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Seçim Kontenjanını İşgal Edip Göz Diktiler
« : Şubat 12, 2014, 01:18:24 ÖS »
Engelli Seçim Kontenjanını İşgal Edip Göz Diktiler



Erdoğan, 'kadın, genç ve engellilere yer açın' dedi. Bazıları 3 kişilik kontenjanı bir kişi ile doldurdu. Parti, duruma el koydu.
 
Yerel seçimler için partilerde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, belediye başkan adaylarını büyük ölçüde belirleyen partiler, bir yandan da belediye meclis üyelerini tespit etmeye çalışıyor. AK Parti'de de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla il ve ilçe belediye meclis üyelikleri belirlenirken, listelere kadın, genç ve engelli kontenjanı ayrılması ve listelerdeki sıralamaların buna göre yapılması kararı alındı. Karar, il başkanlıklarına da gönderilerek, listelerini bu doğrultuda oluşturmaları istendi. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı il başkanlıklarının yaptıkları ve kendilerine gönderdikleri belediye meclis üyelikleri listelerini incelemeye aldı. Bunun sonucunda bazı il başkanlıklarının kadın, genç ve engelli kontenjanlarını yaptıkları uyanıklarla deldikleri belirlendi. Kadın, genç ve engelli olmak üzere üç ayrı isim belirleyip bu isimleri listelerde yer vermeleri gerekirken, her üç özelliği de bir arada barındıran tek bir isme listelerde yer verdikleri, böylece listelerde başka isimlere yer açtıkları tespit edildi. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, il başkanlıklarının isimler konusunda kadın kollarının bilgisine başvurmadığını da belirledi. Bunun üzerine yeniden bir genelge hazırlanarak belediye meclis üyelikleri belirlendikten sonra oluşturulan listeye kadın kolları başkanlarının da onayı zorunlu hale getirildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, listeleri sıkı bir şekilde kontrol ettiklerini söyledi.
 
07.02.2014 - Türkiye


Anahtar Kelimeler : Uyumak İstiyorum İki yıldız arası göğe asılı hamak.Uyku,uyku Zamansız ve mekansız, uyumak Uyumak istiyorum başım bir cenk meydanı Harfsiz