*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zaman’ın ‘Engelli İstismarı’ Haberi Meclis Gündemine Taşınıyor  (Okunma sayısı 1003 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Zaman’ın ‘Engelli İstismarı’ Haberi Meclis Gündemine Taşınıyor



Zaman Gazetesi’nin 13 Ocak 2013 tarihinde manşetten duyurduğu, ‘Engellileri Köle Gibi Alıp Satıyorlar’ haberi, TBMM gündemine taşınıyor.
 
CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Engelli Özel Bakım Merkezlerinde yaşanan dolandırıcılık ve usulsüzlüklere ilişkin bir soru önergesi hazırladı. Özel, konuyla ilgili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a toplam 16 soru yöneltti ve soruların yazılı olarak cevaplanmasını istedi. Özel’in hazırladığı soru önergesinde dikkat çeken önemli noktalar ise şöyle, “Bakıma muhtaç engelliler için 2006 yılından beri uygulanan aileye ya da bakım merkezine maddi destek verilmesi sonrasında adeta simsarlar kol gezmeye başlamıştır. Engelli hastaların bakım merkezleri tarafından para karşılığı ailelerinden alınıp daha yüksek ücrete başka bakımevlerine satılmasına kadar varan bu durum göstermektedir ki, bu alanda ciddi bir denetim eksikliği ve suiistimal söz konusudur. Emniyet ve sosyal hizmetler uzmanlarının 'engelli pazarı' olarak ifade ettiği ve bir hastanın bedelinin 1.500 ile 4.000 TL arasında olduğunu söyledikleri bu olay bugüne kadar pek çok ilde defalarca yaşanmış, yüzlerce insanımız mağdur edilmiş, devletin kasasından trilyonlarca lira çıkmıştır. Bu ve benzeri pek çok iddianın basına yansımasının ardından Manisa, İzmir, Muğla, Aydın, Kütahya ve daha pek çok ilde soruşturmalar açılmış, bunların bazıları sonuçlanmış ve bazıları ise hala sonuçlanmamıştır. Özel bakım merkezlerinde dönen yolsuzluklar hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı'na bağlı müfettiş raporlarında devletin milyonlarca TL zarara uğratıldığı açıkça ortada iken, bu sorunun hala pek çok ilde devam ediyor olması ve hiçbir düzenlemeye gidilmemiş olması son derece vahimdir.”
 
05.02.2014 - Zaman


Anahtar Kelimeler : Seni seviyorum, fakat aklımla veya kalbimle değil. Olur ya akıl unutur, kalp durur. Bu yüzden seni ruhumla seviyorum. O ne unutur ne de durur...