*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Devlet 2020'ye Paralimpik Yıldız Sporcu Yetiştirecek  (Okunma sayısı 1481 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Devlet 2020'ye Paralimpik Yıldız Sporcu Yetiştirecek
« : Şubat 08, 2014, 02:37:50 ÖS »
Devlet 2020'ye Paralimpik Yıldız Sporcu Yetiştirecek



2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla, olimpik ve paralimpik spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla 4 bin sporcu yetiştirilecek.
 
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve arkadaşlarının imzasını taşıyan Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
 
Teklife göre;
 
Sosyal Hizmetler Kanunu ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kanunu'na göre harçlık ödenenler ile malları ve gelirleri devredilerek bir sözleşmeyle gerçek veya tüzel kişilerce kendilerine bakılanlar da muhtaç olarak kabul edilemeyecek ve kendilerine bu düzenleme hükümlerine göre aylık bağlanamayacak.
 
Spor Genel Müdürlüğü'nce 2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla, olimpik ve paralimpik spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla seçilecek 4 bin sporcu yetiştirilecek.
 
Yetiştirilecek sporcuların sportif amaçlı iaşe, ibate ve yol giderleri Genel Müdürlük tarafından karşılanacak. Ayrıca bu sporculara asgari ücretin net tutarını geçmemek üzere her ay harçlık ödenecek. Yapılan harçlık ödemeleri damga vergisi hariç herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın ayda bir ödenecek ve bu ödemeler hiçbir suretle haczedilemeyecek.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde Rehberlik ve Denetim Başkanlığı kurulacak. "Bakanlık teşkilatı ile bağlı kuruluşların ve bunların denetimi altındaki her türlü kurum, kuruluş ve federasyonların faaliyet ve işlemleri ve personeli ile ilgili usulsüzlükleri önleyici, eğitici ve rehberlik yaklaşımını ön plana çıkaran bir anlayışla denetim, araştırma, inceleme ve soruşturmalar yapmak, uygulamada görülen aksaklıklar hakkında önerileri rapor halinde sunmak" başkanlığın görevleri arasında yer alacak.
 
02.02.2014 - engellilersitesi.com


Anahtar Kelimeler : Engelliler ve Aileleri Derneği Kayseri