*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Epilespi Hastası Yağmur Tedavi İçin Yardım Bekliyor  (Okunma sayısı 1093 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Epilespi Hastası Yağmur Tedavi İçin Yardım Bekliyor



Malatya’da doğuştan görme, duyma ve bedensel engelli epilepsi hastası 10 yaşındaki Yağmur Keleş isimli çocuk, 2 yaşından bu yana belirli saatlerde karın bölgesindeki iki küçük hortum yardımıyla besleniyor. 10 yıldır bütün varlıklarını tedavi için harcayan Keleş ailesi, son dönemde ortaya çıkan epilepsi nöbetlerinin sonlandıracak tedavi için yetkililerden yardım bekliyor.
 
Inşaat işçisi baba Fikret Keleş, kızının doğuştan engelli olarak dünyaya geldiğini söyledi Yağmur’un hayatını yatağa bağlı sürdürdüğünü anlatan Keleş, “Kızımın sorunu çok. Gözleri görmüyor, konuşamıyor, yürüyemiyor, el ile ayakları çalışmıyor. Aynı zamanda epilepsi hastası. 10 yıldır ben her tarafa götürdüm. Tedavi imkanlarını araştırdım. Şu ana kadar epilepsi için herhangi bir olumlu tedavi yapılamadı. Ancak son günlerde bir televizyon kanalında Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nde görevli Prof. Dr. Uğur Töre’nin epilepsi için tedavi yöntemi geliştirdiğini söyledi. Biz araştırdık. Hastaneyle görüştük. Özel bir hastane olduğunu öğrendik. Buradaki yetkililerle görüştük. Orada tedavi yöntemi uyarsa tedavi ettirmek istiyoruz. Hastaneyle görüşmemizde bütün işlemlerin ücretli olduğu, 100 bin TL’nin üzerinde paranın gerekli olduğu söylendi. Biz 10 yıldır elimizdeki avucumuzdakileri hep bitirdik. Bu yüzden devletimizden, başbakandan, sağlık bakanı ve halkımızdan yardım bekliyoruz” dedi.
 
Konuşamadığı için kızının herhangi bir sorununu anlayamadıklarını söyleyen Keleş, “Azıcık rahatsızlandığında hemen hastaneye götürüyoruz. Konuşamadığı için biz anlayamıyoruz. Yemesi içmesi saatli. Belirli saatlerde ağzından da değil karın bölgesindeki iki hortumdan besleniyor. Yatağa bağlı hayatını sürdürüyor” diye konuştu.
 
Anne Yeter Keleş ise 10 yıldır gecesini gündüzüne katarak kızına baktığını, biraz zorlandığını ancak alıştığını ifade etti. Bir umut ışığı olarak yeni tedavi yönteminin kızı için uygulanmasını isteyen anne, yardım beklediklerini kaydetti.
 
31.01.2014 - Cihan


Anahtar Kelimeler : Engelli Okulların da Öğretmenler sınıf öğretmenliğinden değil özel eğitim almış bu çaoçukların eğitimlerini karşılayacak Öğretmenler olmalarının gerekliliğinin savunucularından olduğumuzu önemle belirtmeliyiz.