*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Doktorların Schumacher Endişesi: Koma Hali Devam Edebilir  (Okunma sayısı 1533 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Doktorların Schumacher Endişesi: Koma Hali Devam Edebilir



Uzmanlar, 18 gündür suni komada tutulan Michael Schumacher'in hayatının geri kalan bölümünü komada geçirmesinden endişe ediyor.
 
9 Aralık'ta geçirdiği kayak kazasının ardından Fransa'daki hastanede 18 gündür suni komada tutulan efsane pilot, Grenoble'deki üniversite hastanesi ekibi tarafından tedavi ediliyor.
 
DURUMUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK
 
Bild Gazetesi, Schumacher'in sağlık durumunda bir değişiklik olmadığını ve doktorların şu an, kendisini uyandırmaya yönelik bir planın bulunmadığını yazdı. Alman Focus dergisi, uzmanlara göre, normal şartlarda suni komaya sokulan hastaların, bir veya iki hafta sonra uyandırıldığını ifade etti.
 
"KOMA HALİ HAYAT BOYUNCA DEVAM EDEBİLİR"
 
Dergiye konuşan Alman beyin cerrahı Andreas Zieger, "Çeşitli komplikasyonlar olabilir. Ancak bunlar üzerinde yorum yapmamak lazım. Nihayetinde ölüm ve yaşamdan bahsediyoruz. Koma hali, teorik olarak hayat boyunca devam edebilir. Bu insan beynine zarar vermez" dedi.
 
"TAHMİNLER GENELDE DOĞRU ÇIKAR"
 
Prof. Zieger ayrıca, "Beyindeki tahribat, insan vücudunda oluşabilecek en karmaşık yaralanmalar arasında yer alıyor. Kişinin ne kadar komada kalacağı veya oluşabilecek muhtemel komplikasyonlara yönelik tahminler, nadiren doğru çıkar" diye konuştu.
 
"TAHRİBAT CİDDİYSE KOMA SÜRESİ UZATILIR"
 
Nöroloji uzmanı Prof. Gereon Fink ise, koma süresinin uzatılmasının, beyindeki tahribatın boyutuna işaret ettiğini belirterek, "Beyindeki tahribat çok ciddiyse, hastanın tıbbi olarak suni koma süresi de uzatılır" dedi.
 
17.01.2014 - Bild Gazetesi


Anahtar Kelimeler : Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, engelli tüketicilerin iletişim hizmetlerinden daha uygun fiyatlarla yararlanabilmeleri amacıyla yeni bir düzenleme yapıldığını bildirdi.