*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Şoförler Engellileri Anlamak İçin Tekerlekli Sandalye ile Otobüse Bindi  (Okunma sayısı 1514 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Şoförler Engellileri Anlamak İçin Tekerlekli Sandalye ile Otobüse Bindi

Antalya’da şehiriçi ulaşım şoförleri, engellileri anlamak için tekerlekli sandalye ile otobüse bindi. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Antalya Ulaşım A.Ş. bünyesindeki Antobüs şoförlerine ‘Engelli Vatandaşlarla Sağlıklı Iletişim’ konulu eğitim verdi.

Engelli Danışma Merkezi Birim Sorumlusu Emine Gümüş’ün Haşim Işcan Sosyal Hizmetler Binası’nda verdiği eğitime, Antalya’daki engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şoförler katıldı. Emine Gümüş’ün sunumuyla şoförlere engellilerle iletişim hakkında bilgi verildi. Teorik eğitimden sonra şoförler tekerlekli sandalyeye oturdu ve engelli vatandaşların araçlara inip binerken hissettiklerini, yaşadıkları sıkıntıları anlamaya çalıştı. Kırmızı otobüslerde yapılan uygulama ile engelli vatandaşın anlaşılması amaçlandı.

Engelli vatandaşların sorunlarını da paylaştığı programda Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Rahim Esgi, “Önemli sıkıntılarımızın başında otobüslerde sesli sinyal sistemi uygulanmaması. Antray’da olduğu gibi duraklara gelindiğinde hangi durağa gelindiğini söyleyen sesli uyarıcıların olması gerekiyor. Bu bizi ulaşım konusunda rahatlatacak.” dedi.

Sakatlar Derneği Başkanı Mehmet Karavural da “Bizler tekerlekli sandalye kullanan engellileriz ve ulaşımda birçok sıkıntı yaşıyoruz. Fakat kırmızı otobüsler az da olsa derdimize derman oldu, çok sıkıntı çekmeden binip inebiliyoruz ve rahat yolculuk ediyoruz. Ancak ben otobüse benim gibi engelli olan eşimle de binmek istiyorum. Otobüslerin buna uygun şekilde geliştirilmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Beyaz Baston Derneği temsilcisi de şunları söyledi: “Duraklarda sıkıntılarımız var, bazı otobüs şoförleri durağa tam olarak yaklaşmıyor, duraklara uğramadan gidiyor ve bundan dolayı bizlere sıkıntı yaşatıyor. Ayrıca durakların ve bazı durak önü kaldırımların iyileştirilmesi gerekiyor, duraklara yaklaşılsa bile duraktan kaynaklanan sıkıntılar bizi zora sokuyor. Bunlara çözüm bulunursa tüm engelliler olarak çok memnun oluruz.”

17.01.2014 - Cihan

Anahtar Kelimeler : Kayseri deki Dernekler, Vakıflar ve Kooperatifler