*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler İçin Ulaşılabilir Bir Ümraniye  (Okunma sayısı 1288 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler İçin Ulaşılabilir Bir Ümraniye
« : Ocak 12, 2014, 02:39:04 ÖS »
Engelliler İçin Ulaşılabilir Bir Ümraniye



Ümraniye Belediyesi, engelli vatandaşların kentsel yaşamını kolaylaştıracak ve şehri engelliler için daha ulaşılabilir hale getirecek, sarı renkli kabartmalı karo döşemeler içeren engelli kaldırımlarını birbiri ardına hizmete sunuyor.
 
Ümraniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, cadde ve sokaklarda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları kapsamında sokak sonlarındaki kaldırımlara engelli vatandaşların ulaşımını kolaylaştırma adına sarı renkli kabartmalı karo döşemeler yerleştirdi. Yerleştirilen karo döşemeler sayesinde, kaldırım sonlarında engelli vatandaşlarımız hissedilebilir yüzeydeki noktalama işaretlerini fark ederek duruyor ve karşıya geçmek üzere gerekli önlemleri alabiliyorlar. Kaldırımlardaki bu şeritler bir anlamda görme engelli vatandaşlara kılavuzluk ediyor ve kaldırımın kenarında yer alan şeritler tırtıklı yapısı sayesinde engelli vatandaşlara yolun gidişatı hakkında da bilgi veriyor.
 
BAŞKAN HASAN CAN, “ENGELLİ KARDEŞLERİMİZ İÇİN BİRÇOK HİZMETİ HAYATA GEÇİRDİK”
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “ Engelli vatandaşlarımız için, bütün parklarımıza, caddelerimize ve kamu alanlarına 15 bini aşkın rampa inşa ettik. Yeni belediye binamızı engellileri düşünerek yapılandırdık ve tüm kamu binalarında düzenlemeye gidiyoruz. Esnafın kaldırım işgali yapmaması konusunda da çok hassasız. Engellilere yönelik hizmetlere, Ümraniye Belediyesi olarak hız kesmeden devam edeceğiz’ dedi.
 
11.01.2014 - umraniye.bel.tr


Anahtar Kelimeler : Arkadaş listenizi davet ederek bizim daha çok insana,dolasıyla daha çok gönüllüye ulaşmamıza,örgütlenmemize destek olarak rol almış olursunuz.