*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aradığınız Kişi İşitme Engellidir Bilgisi Ücretsiz Sunulacak  (Okunma sayısı 1939 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
'Aradığınız Kişi İşitme Engellidir' Bilgisi Ücretsiz Sunulacak



Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK); engelli vatandaşların elektronik haberleşme sektöründeki hizmetlerden azami ölçüde faydalanması ve bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde engelli bireylerin haklarının gözetilerek diğer tüketiciler ile eşit şartlarda hizmet veya ürünlere erişebilmesinin sağlanabilmesi amacıyla bir dizi düzenlemeye gitti. Kurum, 'Aradığınız kişi işitme engellidir' bilgisinin abonenin talebi doğrultusunda ücretsiz olarak sunulması gerektiğini duyurdu.
 
Görme engellilerin abonelik sözleşmelerini ve faturalarını Braille ya da sesli anons şeklinde talep edebilme hakları bulunduğunun belirtildiği BTK açıklamasında, tarifelerde ve hizmetin sunum koşullarında meydana gelen tüm değişikliklerin talep eden abonelere sesli mesaj olarak gönderilmesi gerektiğinin altı çizildi. Bir vatandaşın 'Engelliler için sunulan hizmetler nelerdir?' sorusunu cevaplandıran BTK, talep eden abonelere sesli konum bilgisi verilmesi gerektiği dile getirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Talep eden abonelere fatura ve kota dolum bilgilerinin sesli mesaj olarak gönderilmesi gerekmektedir. Abonenin talebi doğrultusunda 'Aradığınız kişi işitme engellidir' bilgisinin ücretsiz olarak sunulması gerekmektedir. Ses hizmetinden bağımsız olarak sadece SMS paketi hizmeti sunulmaktadır. Ayrıca 03.04.2013 tarihinde alınan Kurul Kararı gereği, engel oranı yüzde 40 ve üzerinde olan vatandaşlarımıza yönelik DSL İnternet paketi ve Kablo İnternet paketi için mevcut tarifeler üzerinden yüzde 25 indirim yapılmaktadır."
 
26.11.2013 - Cihan


Anahtar Kelimeler : düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgarî ücret tutarının 2/3'ünden daha az olan bakıma muhtaç özürlülere, resmî veya özel bakım merkezlerinde ya da ikametgâhlarında bakım hizmeti verilmesi