*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konya Otizm Günleri Sona Erdi  (Okunma sayısı 1037 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Konya Otizm Günleri Sona Erdi
« : Aralık 10, 2013, 02:53:25 ÖÖ »
Konya Otizm Günleri Sona Erdi



Konya Valiliği, Selçuklu Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin katkılarıyla Meram Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Anabilim Dalı Otizm Birimi tarafından düzenlenen Konya Otizm Günleri sona erdi.
 
Program kapsamında, ulusal ve uluslararası birçok katılımcı sundukları tebliğlerle Konya'da otizmin tanınmasına katkı sağladı. Programın son gününde otistik çocukların ailelerine yönelik "Aile Toplantıları" gerçekleştirildi. Otizme dikkati çekmek amacıyla da Kültürpark-Gedavet Parkı istikametinde "Konya Otizm Farkındalık Yürüyüşü" düzenlendi.
 
Konya Valisi Muammer Erol, yürüyüşte, merkezi ve mahalli idarelerin hem engelliyi hem de engelli ailelere yönelik hizmetlerinin ileri seviyede olduğunu söyledi.
 
Bu durumun problemlerin çözümüne olumlu yansıdığını belirten Erol, "Bu tabloya verilebilecek en güzel katkı engelliler ve engelli ailelerimizin dışındaki vatandaşlarımızın da engellilerin problemlerinden haberdar olmaları. Onlarla empati yaparak bu yönde davranışlarını düzenlemeleri sorunun çözümü için önemli bir boyut" dedi.
 
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise otizmin aileler için erken tanıyla üstesinden gelinebilecek bir problem olduğunu ifade etti.
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya Otizm Günleri'nde bilimsel toplantıların yanı sıra ailelerin eğitimine de katkı sağladığını dile getirdi.
 
 
02.12.2013 - AA


Anahtar Kelimeler : ENGELLİLERE HİZMET VEREN KURUMLAR ÇUKUROVA ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ (ÇÖZ-DER) TEPEDAĞ MAH. 19. SOK. NO:66 KAT:1 SEYHAN ADANA