*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bağcılar Engelliler Sarayı’nda Birlikte Yemek Yapıyoruz Programı  (Okunma sayısı 1247 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bağcılar Engelliler Sarayı’nda Birlikte Yemek Yapıyoruz Programı



“Engelli bireylerin yetenekleri ve üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturarak, istihdam imkanlarını artırmak” amacıyla başlanılan “Birlikte Daha Güzel Kampanyası”; “Birlikte Yarışıyoruz’’ ve ‘Birlikte Maviye İlk Adım’’ projelerinin ardından ‘’Birlikte Yemek Yapıyoruz’’ projesi ile faaliyetlerine devam ediyor.
 
Türkiye’nin 7 Bölgesi’nden görme, işitme ve bedensel engelli toplam 21 yarışmacı ve 7 ünlü katılımcı, 7 yarışmacı takım halinde yapacakları yemekleri jürinin beğenisine sunacaklar.
 
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı, konsepti açısından ülkemizde ve dünyada bir ilk olan “Birlikte Yemek Yapıyoruz” programına 02 Aralık 2013 (Pazartesi) günü ev sahipliği yapacak.
 
Türkiye’nin 7 Bölgesi’nden görme, işitme ve bedensel engelli toplam 21 yarışmacı ve 7 ünlü katılımcı, 7 yarışmacı takım halinde yapacakları yemekleri ünlü isimlerden oluşan jürinin beğenisine sunacak.
 
“Engelli bireylerin yetenekleri ve üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturarak, istihdam imkanlarını artırmak” amacıyla düzenlenen yarışmada, Türkiye’nin 7 Bölgesi’nden görme, işitme ve bedensel engelli toplam 21 yarışmacı ve 7 ünlü katılımcı, 7 yarışmacı takım halinde yemek yapacaklar. Yarışma, Bağcılar Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ev sahipliğinde; Kemerburgaz Üniversitesi, TÜRES ‘Tüm Lokantalar Restoranlar ve Tedarikçiler Derneği’, Karaköy Güllüoğlu, Hacı Abdullah Lokantası, Doğal Tarifler Yayınevi, TİMON, Atom Balon, Düzey Fuarcılık ve Tanıtım Sokağı işbirliği ile gerçekleştirilecek proje kapsamında bir yemek yarışması düzenlenecek.
 
JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER YER ALACAK
 
Takımların ülkemizin 7 bölgesinden seçilerek hazırladıkları yemekler; Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllüoğlu, , Hacı Abdullah Lokantaları Sahibi Abdullah Korun, Aşçılık Milli Takımı Kaptanı Esat Özata, , TÜRES ‘Tüm Lokantalar Restoranlar ve Tedarikçiler Derneği’ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tatlıdil, TV programcısı-yazar Meltem Açıkel ve “Görme, İşitme ve Bedensel Engelli Aşçılar” dan oluşan toplam 8 kişilik jurinin beğenisine sunulacak.
 
Programı, televizyon programcısı ve yazar İkbal Gürpınar sunacak.
 
ENGELLİLERİ MESLEK SAHİBİ YAPIYORUZ
 
“Engellisi mutlu olmayan bir yerde huzurdan bahsedilemeyeceğini” ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Engelliler Sarayı’nda açtıkları kurslarla yüzlerce engelli hemşehrisine meslek öğrettiklerini belirtti. Çağırıcı, “Engel gruplarına göre yapabilecekleri meslekleri öğrettiğimiz engelli kardeşlerimiz oldukça başarılı. Bununla da yetinmiyorlar iş sahibi oluyorlar. Biz eğitim verdiğimiz engelli kardeşlerimiz işverenlerle de buluşturuyoruz.
 
Ortapedik, görme, işitme, konuşma ve zihinsel engel gruplarında engelliler kendilerine uygun kurslara katılarak hem sosyal hayata katılım sağlıyor hem de meslek edinerek ekonomik hayata dahil oluyor.” diye konuştu. Çağırıcı, bu kapsamda aşçılık kursunun da bulunduğu Engelliler Sarayı’nda böyle bir etkinliği gerçekleştirecek olmalarından dolayı mutlu olduğunu belirtti. - Bölge


Anahtar Kelimeler : Sön,cılız kandil sön!Hayat dediğin ne ki Yürüyen bir gölge,bir zavallı kukla bu sahnede Bir saat boy gösterip boyun kırıp gidecek! Bir daha da duyulmayacak artık sesi Bir aptalın anlattığı bir masal bu; Kuru gürültüler,deli saçmalarıyla dolu...Teknoloji Dünyasından Son Haberler aşk