*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TBESF Boccia Ankara’da Start Verdi  (Okunma sayısı 1758 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TBESF Boccia Ankara’da Start Verdi
« : Kasım 29, 2013, 06:52:56 ÖS »
TBESF Boccia Ankara’da Start Verdi



Ankara’da Boccia eğitim ve tanıtım çalışmaları başlatıldı. Ankara’da ilk kez düzenlenen Boccia eğitim faaliyetlerine Görme Engelliler Rehabilitasyon Merkezi ev sahipliği yaptı.
 
BC3 sporcusu Burcu Dere, kullandığı rampa ve başlık sayesinde boccia keyfi yaşadı. Milli Takım Antrenörü Nihat Yılmaz’ın yardımcısı ve eski milli takım sporcusu Merve Abar’ın asistanlığını yaptığı Burcu, yaptığı atışlarla engellerin aşılabileceğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Radyo ve Televizyon programcılığı bölümünde eğitim gören Burcu, Sinop engelliler kampında tanıştığı amatör boccia ile bir spor yapabildiğinin farkına vardığını söylerken hayatını değiştiren şeyi bulduğunun da altını çizdi. Genç ve azimli sporcu Dere, “Avşa Uluslararası Engelliler Festivali’nde Nihat Hocamla karşılaştık, yeniden Boccia’ya başladım, gücümü yeniden farkettim orada. Bundan sonra ne yapmam gerektiğini sordum çünkü bundan sonraki hayatımı boccia sporuna adamak istediğimi farkettim ve çalıştım. Çok çalıştım. Boccia oynarken rampada dengeyi buluyorum. Başlığı taktığımda beynimdeki gücü hissediyorum. Toplarda o hırsı hissediyorum. Boccia benim için hırs ve başarı demek” diye konuştu.
 
Nihat Yılmaz, Paralimpik Boccia’nın diğer engelli sporlarından farklı olduğunun altını çizerken Ankara’da da bu sporu başlatmış olmaktan büyük keyif duyduğunu dile getirdi. Yuılmaz konuşmasına şöyle devam etti;
 
“Boccia sporu engelsiz bir spor. Sporcularımızın engelsiz insanlarla rekabet edilebildiği ender sporlardan bir tanesi. Bu sporda asıl önemli olan zihinsel fonksiyonlar çünkü bu sporla oyuncularımız zihinsel fonksiyonlarını kullanarak çeşitli matematik hesaplarıyla, satranç taktikleriyle, yeni stratejilerle, mesafe algılarıyla yarışıyorlar. Kısa vadeli hedeflerimizden ilki Türkiye Şampiyonluğunu gerçekleştirmek. Arkasından çocuklarımızı milli takım sporcuları gelişim kampına almak. Benim gözümde Burcu milli sporcu adaylarından bir tanesi. Hedef rekabeti arttırmak olduğu gibi, başarıyı da elde etmek. Burcu’nun da dediği gibi ‘Rio’ya da giderim, tatilimi de yaparım, şampiyon da olup gelirim’.
 
Bu aynı zamanda bir aile sporu, ailelere de büyük görev düşüyor. Ankara’yı Burcu çok güzel bir şekilde temsil edebilir ama, ona rakip ve partner gerekiyor. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz.”
 
Burcu’nun Rakip Koltuğuna Oturduk
 
Millli Takım Antrenörü Yılmaz’ın ricası üzerine muhabirimiz, Boccia sporunda henüz yeni olmasına rağmen bu spora kendini adayan Burcu’nun rakip koltuğuna oturup küçük bir karşılaşma yaptı.
 
Attığı toplarla üst üste sayı alan Burcu, muhabirimizi yenmekle kalmayıp kullandığı değişik stratejilerle de akıllara durgunluk verdi. Sayıları Burcu Dere, maçı ise dostluk kazandı.- engellispor.com


Anahtar Kelimeler : Anahtar Kelimeler : Bir reklam görürsün, Hayal edersin, Sayfayı beğenirsin Hevesin Kaçar,, Sonra "Bizdevariz.Net"i görürsün, Çok beğenirsin, Kolay alışırsın, Zor vazgeçersin ;)