*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Altındağ Belediyesi’nden Engelli ve Yaşlı Çalışmaları Atağı  (Okunma sayısı 1325 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Altındağ Belediyesi’nden Engelli ve Yaşlı Çalışmaları Atağı



Altındağ Belediyesi’nde gerçekleşen ‘Dezavantajlı Sağlığı ve Güvenliği (DSG)’ konulu toplantıda engellilerin ve yaşlıların sosyal yaşantılarını geliştirebilmek için ne tür çalışmalar yapılabileceği konuşuldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmada önemli projeler ortaya koyan Altındağ Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarları, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü ile Altındağ Belediyesi Birim Müdürleri ve personelleri katıldı.
 
Tiryaki “Sorunlar Algı Eksikliğinden Kaynaklanıyor”
 
Başkan Tiryaki yaptığı konuşmada ülkelerin gelişmişliğinin milli gelirlerle değil dezavantajlı bireylere gösterilen ilgiyle ölçüldüğünü söyledi. Engellilerin karşısına çıkan sosyal sorunların algı eksikliğinden kaynaklandığını belirten Tiryaki, bu bireylere istihdam sağlanmasının önemli olduğunu kaydetti. Belediyelerin, engellilere maddi imkân, zaman ve mekân tahsis etmesi durumunda vatandaşların da bilinçleneceğini dile getiren Tiryaki: “Toplumsal bilinci oluşturma yönünde çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
 
Başkan Tiryaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Engelli vatandaşlarımızın yaşam alanlarını en uygun hale getirmek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Altındağ Belediyesi olarak sorumluluk almaktan hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayacağız. Bu doğrultuda elimizi taşın altına yine koyacağız.”
 
Başkan Tiryaki’ye Teşekkür
 
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi ise Altındağ Belediyesi’nin prensipli ve kısa sürede sonuç elde eden bir kurum olduğunun altını çizdi. Çiftçi, insan ayrımı gözetmeden bireylerin hak ve onurlarıyla yaşamasını amaçlayan DSG sisteminden yerel seçimlerde faydalanmak istediklerini ifade etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı bir toplantıyla Altındağ Belediyesi’ne DSG belgesi vereceklerini vurgulayan Çiftçi: “Başkan Veysel Tiryaki ve ekibi bu çalışmaya tüm ruhuyla destek verdi. “ diye konuştu.- altindag.bel.tr


Etiketler :AKADEMİK AKADEMİK BİRİMLER MESLEK YÜKSEK OKULLARI SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU diyaliz Diyaliz Bölüm Hakkında Ders İçerikleri Akademik Kadro Öğrenim Dili  Türkçe