*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Üniversiteden İşitme Engelliler İçin Müzik Projesi  (Okunma sayısı 1276 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Üniversiteden İşitme Engelliler İçin Müzik Projesi
« : Ekim 29, 2013, 02:42:01 ÖÖ »
Üniversiteden İşitme Engelliler İçin Müzik Projesi



Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ), Duyum İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği (DUYUMDER) ile ortak bir müzik projesi için hazırlıklara başladı.
 
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, konu ile alakalı olarak DUYUMDER Genel Başkanı Recep Şahin’i makamında kabul etti. Rektör Dilek, Uludağ Üniversitesi’nin 'Engelsiz Uludağ' biriminin engelli öğrenciler için çalışmalar yaptığını belirterek, kentteki engelliler için de projeler yapmaya her zaman açık olduklarını söyledi. Rektör Dilek, Proje Yönetim Merkezi’nin, işitme engelliler için müzik konulu projesinin ayrıntıları için hemen çalışmalara başlayacağını ifade etti.
 
DUYUMDER Genel Başkanı Recep Şahin de, dernek çalışmaları hakkında bilgi vererek, bugüne kadar toplumun çeşitli kesimleriyle 11 proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin, Uludağ Üniversitesi ile de müzik projesini yapmak istediklerini bildirdi.
 
Görüşmenin ardından DUYUMDER Genel Başkanı Recep Şahin, 'Zihnimdeki İznik Çinisi' projesi kapsamında işitme engellilerin yaptığı bir çiniyi Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’e armağan etti.- İHA


Etiketler : implantlar) olarak ölçülen dört frekanstaki hava yolu işitme seviyeleri desibel olarak toplanır.b) Tek taraflı işitme kayıpları için normal işiten kulak % 0 olarak kabul edilerek işitme kayıp yüzdesi belirlenir (saf ses ortalaması çocuklarda 15 dB’in, erişkinlerde 20 dB’in altında olduğu zaman