*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çayırova'da Engellilere Özel İşyeri  (Okunma sayısı 1688 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Çayırova'da Engellilere Özel İşyeri
« : Ekim 28, 2013, 07:27:17 ÖÖ »
Çayırova'da Engellilere Özel İşyeri



Engellilere yönelik yapmış olduğu projeleri hayata geçirmesiyle bilinen Kocaeli'nin Çayırova Belediyesi bu kez de İŞKUR ile birlikte ENİŞMER (Engelli İş Merkezi) adlı güzel bir projeye imza attı.
 
Engelli vatandaşların istihdamı ile alakalı olan ENİŞMER projesinde çalışanlar büyük bir atölyede tüm sosyal hakları verilerek hem üretiyor hem de maaşlarını alarak 7'den 70'e her kesime örnek oluyorlar.
 
Bölgenin sanayi bölgesi olmasını fırsat bilen Çayırova Belediyesi bu atölye ile hem büyük firmaların çözüm ortağı hem de sektördeki kalifiye eleman sorununu da çözmüş olacak.
 
ENİŞMER'de işi uzmanlarından öğrenen engelli vatandaşlar bir müddet çalıştıktan sonra büyük firmalarda daha iyi şartlarda işe başlama şansı da buluyor.
 
50 kişilik oluşturulan atölyede elektrik sektöründen inşaat sektörüne kadar birçok ürün engelli personelin hünerli elleri tarafından üretiliyor.
 
Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş zaman zaman atölyeyi ziyaret ederek hem personele moral veriyor hem de üretilen çalışmaları inceliyor.
 
Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, ''ENİŞMER'i kurarak engelli vatandaşlarımıza kalıcı olan geçici olmayan bir hizmeti sunmak istedik. İŞKUR ile birlikte bu projeyi başlattığımız için son derece mutluyum. Engelli kardeşlerimiz bu atölyelerde hem çalışıyor hem de ailelerine katkı sağlıyorlar, topluma örnek oldukları için hepsine teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.- haber7


Etiketler :aynı bölgeye denk gelen kusurlar arttıkça binoküler görme alanı kaybının da artıyor olması ve kusur puanının çarpıcı düzeye ulaşmasıdır. Söz gelimi bu hastada görme keskinliği düzeyleri, her iki Bu işlemlerden sonra, işlevsel görme alan skoru aşağıdaki formül ile belirlenir.