*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Merve Bal 10 Yaşında İlk Adımını Attı  (Okunma sayısı 1439 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Merve Bal 10 Yaşında İlk Adımını Attı
« : Ekim 20, 2013, 06:56:35 ÖÖ »
Engelli Merve Bal 10 Yaşında İlk Adımını Attı



Gümüşhane’de erken doğum nedeniyle yürüme engelli olan ilkokul öğrencisi Merve Bal, 10 yıldır süren tedavinin ardından ilk adımı attı.
 
Bağlarbaşı Mahallesi’nde ailesiyle oturan ve annesi kendisine 6,5 aylık hamileyken 400 gram olarak dünyaya gelen, erken doğum sendromu nedeniyle de yürüme engelli olan 10 yaşındaki Merve Bal’ın babası Talat Bal, kızının doğumundan itibaren gördüğü tedaviye olumlu yanıt verdiğini ve 10 yıl aradan sonra yürümeye başladığını söyledi.
 
Fevzipaşa İlkokulu ikinci sınıf öğrencisi kızı Merve’nin tedavisinin pahalı ve uzun süreli olduğunu söyleyen baba Bal, “Merve’de erken doğum sendromundan kaynaklanan, serebral palsı adı verilen sorun var. Merve’yi doğumundan itibaren tedavi ettiriyoruz. İstanbul’daki özel bir rehabilitasyon merkezinde tedaviye götürüyoruz. 10 yıllık mücadelemizin ardından ilk adımlarını atmaya başladı. Eskiye göre iyi durumda”  dedi.
 
Anne Selime Bal ise 3 çocuk annesi olduğunu belirterek, “Merve’nin  durumu, geçmişine baktığımız zaman çok iyi. Bir iki adım atmaya başladı. Bilhassa son bir yıl içerisinde yapılan tedaviden olumlu sonuç aldık. Çocukların rahatsızlıkları çok zor. Mücadele gerekiyor. Belki bu tedavi 10 sene daha  sürebilir. Tedaviden umutluyuz. Merve adım atıyor, bazen düşüyor” diye konuştu. Merve Bal, tedavisinden olumlu sonuç alınmasının kendisini mutlu ettiğini, büyüyünce hemşire olmak istediğini belirtti. - AA


Etiketler : Derneğin Amacı Hareket organlarından kol, bacak omurgalarından engelli olan kişilerin toplum yaşamına özgür, üretken bireyler olarak katılıp katkıda bulunmalarını sağlamak ANADOLU SAKATLAR DERNEĞİ TÜZÜĞÜ imkanları ile desteklemek. Başta özel rehabilitasyon merkezleri olmak üzere eğitim kurumları kurmak meslek kursları açmak başarılı öğrencilerin burs ve kredi