*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Zihinsel Engelli Yakup'tan 40 Gündür Haber Alınamıyor  (Okunma sayısı 1363 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Zihinsel Engelli Yakup'tan 40 Gündür Haber Alınamıyor
« : Ekim 13, 2013, 12:51:34 ÖS »
Zihinsel Engelli Yakup'tan 40 Gündür Haber Alınamıyor

Mersin’in Tarsus ilçesinde 40 gündür haber alınamayan Yakup Barut’un (14) ailesi acılı bekleyişlerini sürdürüyor.

Zihinsel engelli olan Barut'un hayatından endişe eden aile, yetkililerden yardım bekliyor. Anne Gönül Barut, "Allah rızası için devlet büyükleri bize yardım etsin. Bayram geldi yavrumu çok özledim." dedi.

Oğlunun evin önünde bisikletiyle gezerken kayıplara karıştığını anlatan Gönül Barut,

"İzine rastlayamadık. Bugün 40 gün oldu. Kendisinden bir haber alamıyoruz. Başvurmadığımız kimse kalmadı. 40 gündür yer her de oğlumuzu arıyoruz. O şimdi bizi çok özlemiştir. Gece gündüz uyuyamıyoruz. Durumunu çok merak ediyoruz. Acaba aç mıdır. Üstünde bir şey varmıdır. İki tane kardeşi var, gece gündüz yatamıyor. Ağabeylerini çok merak ediyorlar, her gün bana soruyorlar, anne, ‘Abimiz açmıdır, açıktamıdır, üşüyor mu’ diye. Allah rızası için bize yardım edin." dedi.

Acılı baba Yavuz Barut ise (39) "Çocuğumuzun bulunması için devlet büyüklerimizden Allah rızası için yardım bekliyoruz. Nereye başvurduysak bir sonuç alamadık. Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Çocuğum zihinsel özürlü ve aynı zamanda kalp rahatsızlığı da var. Kendisine bakamayan bir çocuk. Bayram geldi. Tüm çocuklar bayram sevincini yaşayacak, Allah bilir o şimdi ne durumda. Bende devlet büyüklerinden çocuğumun bulunmasını istiyorum." diye konuştu.

Yakup Barut'un kardeşi Yasin Barut (12) ise "Ağabeyimi çok merak ediyorum, şimdi nerdedir bilmiyoruz. Bayram yaklaşıyor, amcamlarda geldi. Oda amcamları çok seviyordu. Onu çok merak ediyoruz, nerdeyse inşallah döner. Yetkilerden yardım bekliyoruz. Ağabeyimin bulunmasını istiyoruz." dedi.

EN SON ALİAĞA VE YEŞİKUYU KÖYLERİ CİVARINDA GÖRÜLDÜ

Yeşilevler Mahallesindeki evinden bisikletiyle ayrılan 14 yaşındaki Yakup Barut, çevredeki vatandaşlar tarafından en son olarak, Aliağa ve Yeşilkuyu köylerinin kesiştiği noktada görülmüştü. Çocuğu bulmak için bölgede arama çalışması başlatılmış. Adana, Mersin ve Tarsus’tan onlarca kurtarma ekibi haftalarca Yakup’u aramışlardı. Bugün aradan 40 gün geçmesine rağmen Yakup’a ulaşılamadı. Şimdi aile, kendi imkanlarıyla Yakup’u arıyor. - Cihan

Etiketler : 28 ) Hukuka, 5253 Sayılı Dernekler Kanunu ve mer'i mevzuata aykırı olmayan her türlü faaliyeti yapabilir.