*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Down Sendromlular "Biz Buradayız" Demek İçin Karşıyaka'da Yürüdü  (Okunma sayısı 1544 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Down Sendromlular "Biz Buradayız" Demek İçin Karşıyaka'da Yürüdü

Ulusal Down Sendromu Derneği üyeleri, Türkiye'de her yıl olduğu gibi bu yıl da farkındalığı artırmak, downluların hayattaki konumlarına dikkat çekmek ve onların da var olduğu gerçeğini unutmamak için Karşıyaka Çarşı'da bir araya geldi. Saat 15.00'te İstanbulla eşzamanlı olarak yürüyüşe geçen down sendromlular ve dernek üyeleri, müzikle ve bol balonlu bir yürüyüşle dikkatleri üzerine çekti. Karşıyaka İskeleye kadar yürüyen yaklaşık 5 bin kişi, burada çeşitli dans gösterileri ve oyunlar yaparak vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Down sendromu hastalığının milliyet, ülke, sosyal ya da ekonomik farklılık gözetmeden her 800 doğumda bir görüldüğünü anlatan Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Altunel, şöyle konuştu: “Bununla birlikte, özellikle 0-3 yaşından itibaren uygulanan düzenli ve disiplinli eğitim programları ile down sendrom'lu insanlar da pek çok başarıya imza atarak, toplum içinde anlamlı hayatlar kurabiliyor. Eğitim programları sayesinde down sendromlu çocuklar lise hatta üniversite bitirip ikinci bir dil öğrenebiliyor, çalışabiliyor.” “Gerçek dostlar kromozon saymaz” diyen Ulusal Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Altunel, yaptıkları etkinliklerle down sendromlu insanların da mutlu, bağımsız, üretken, toplumla bütünleşen bir hayat kurabileceklerini sözlerine ekledi.  İHA

Etiketler : ÇEMBERİ ORTOPEDİK ENGELLİLER DERNEĞİ GENÇ ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ kayseri MAVİ BULVAR SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ kayseri ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ kayseri SAĞIR VE DİLSİZLER DERNEĞİ  kayseri HUZUREVİ VE FİZiKSEL ÖZÜRLÜLER REHABİLİTASYON EĞİTİM MERKEZİ moderatör aranıyor - msnden para kazan - müdür halil kuru - müdür