*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Memur Adayları İçin ÖMSS Tercihleri Başladı  (Okunma sayısı 1709 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Memur Adayları İçin ÖMSS Tercihleri Başladı
« : Eylül 09, 2013, 01:37:35 ÖS »
Engelli Memur Adayları İçin ÖMSS Tercihleri Başladı



ÖMSS tercihleri engelli memur adayları tarafından 28 Şubat – 8 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

ÖSYM engelli memur adayları için sitesinden ÖMSS tercihleri ile ilgili bir duyuru yayımladı. Yayımladığı duyuru ile ÖSYM engelliler için nasıl tercih yapmaları gerektiği konusunda bilgiler vererek ÖMSS tercih süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Tercihlerin sonucunda yapılacak yerleştirmelerin “Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ileYapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Verlien bilgilere göre, Yayınlanan ÖMSS tercih kılavuzundan ilköğretim/ortaokul/ilkokul, ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları tercih yapabilecek. ÖMSS tercih kılavuzuna 28 Şubat ile 8 Mart 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesinden (www.osym.gov.tr) ulaşılabilecek. Engelli adayların kontenjan ve kod kılavuzundaki memur kadrolarına başvuru yapabilmeleri için 29 Nisan 2012′de yapılmış olan Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) girmiş olmaları ve ortaöğretim mezunlarının ÖMSS P1, önlisans mezunlarının ÖMSS p2, lisans mezunlarının ÖMSS P3 puanının hesaplanmış olması gerekmektedir. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın kura ile yapılacak yerleştirmelere katılabilmesi için 14 – 25 Mayıs 2012 tarihleri arasında ÖSYM’ye başvurmuş olmaları gerekmektedir.

ÖMSS ile yapılan 1. yerleştirmede 2012-ÖMSS/KURA İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu’ndan tercih yaparak bir memur kadrosuna yerleşmiş olanlar bu yerleştirmelerde tercih yapamayacaklar. Tercihler adayların daha önceden edindikleri şifreler ve T.C. kimlik numaraları ile ais.osym.gov.tr adresinden yapılarak online olarak gönderilecektir. Tercihini internet üzerinden yapmak istemeyen engelli memur adayları ise kılavuzda yer alan “Tercih Listesi”ni elden doldurarak 3 TL ücret ödeyerek herhangi bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü’ne şahsen de başvurabilirler. Tercih Listesi ÖSYM’nin internet adresinde yayınlanacak olan tercih kılavuzunun içinde yer alıyor olup adaylar tarafından internetten temin edilerek eksiksiz doldurulmuş bir şekilde ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü’ne başvurulması gerekmektedir. Tercih Listesi sınav koordinatörlüğü tarafından verilmeyecektir.

ÖSYM tercihlerin verilen tüm bu bilgilerin dikkate alınarak doldurmasını kamuoyuna sunduğu duyuruda belirtti.


Kaynak sosyalyardimlar.net ulaşmak için tıklayın

Etiketler: Engelli Memur Alımı, ÖMSS