*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yat Limanı’ndaki Asansör İhalesine Talep Gelmemesine Eleştirisi  (Okunma sayısı 1815 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yat Limanı’ndaki Asansör İhalesine Talep Gelmemesine Eleştirisi



Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Yat limanına yapılacak olan asansör ihalesine talep gelmemesine Antalya Büyükşehir Belediye AKP Meclis Üyesi Yaşar Tabur’dan eleştiri geldi. Antalya Büyükşehir Belediyesinin Başkan Akaydın tarafından esnafın gözünde itibarsızlaştırıldığını belirten Tabur; Antalya halkının Akaydın ve ekibini siyasetin derinliklerine gömeceğini söyledi.
 
Antalya Büyükşehir Belediyesinin itibarının Başkan Mustafa Akaydın’ın umrunda olmadığını belirten Antalya Büyükşehir Belediye AKP Meclis Üyesi Yaşar Tabur “İhaleye Türkiye çapından katılım olmamış ve ihale rekabet şartları oluşmadan gerçekleşmiştir. İhaleye rağbet olmadığı için ihaleye giren tek firmanın verdiği teklif kabul görmüştür. Çok sayıda firma olsaydı kıran karana bir yarış adı geçen tesis çok daha uygun fiyatlara yaptırılmış olacaktı. Akaydın, esnafı belediyeye mal vermek istemez hale getirmiştir. Bedeli Antalya halkı ödüyor. Akaydın’ın ise umurunda olmadığı görünüyor. Akaydın, aynı davranışlarına kararlı bir şekilde devam ediyor. Hesap yaklaştı. Antalya halkı Akaydın ve ekibini siyasetin derinliklerine gömecektir. Belediyeyi itibarsızlaştırmıştır” dedi.
 
2 FİRMA MANİDAR
 
Yat Limanı asansör ihalesine iki firmanın katılmasını eleştiren Meclis Üyesi Yaşar Tabur “Diğer firmaların ihaleye ilgi göstermemmiş olması Akaydın’dan paralarını alamayacakları anlamına gelir. Akaydın, göreve geldiği günden bu güne belediyeyi itibarsızlaştırmıştır. Yat Limanı’ndaki 40 merdivenden iniş ve çıkışın zorluğu nedeniyle yaşlılar, engelliler ve belirli hastalık gruplarında olan insanlar tarafından ziyaret edilmesi oldukça zor. Geçenlerde Yat Limanı Asansör İhalesi yapıldı. Tophane tarafından Liman’a kadar asansör konulacak. Bu önemli projenin ihale aşamasına iki firmanın katılmasını manidar buluyorum. Diğer Firmaların ihaleye ilgi göstermemiş olmasını ise,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’dan paralarını alamayacakları anlamına gelmektedir.” dedi.
 
AKAYDIN’IN UMRUNDA DEĞİL
 
Alınan hizmette en uygun fiyata değil, vermeyi göze alandan alınır hale gelindiğini belirten Meclis Üyesi Tabur “Antalya Büyükşehir eski Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde Yat Limanı Asansör ihalesi projesinin hazırlandı. Yat Limanına engelli vatandaşların ve yaşlı turistlerin ulaşımını kolaylaştıracak olan modern bir asansör ihalesi yapıldı. Projenin bu kadar uzun süredir bekletilmiş olması Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın kentin sorunlarına değer vermediğinin göstergesidir. Projenin bütün alt yapısı geçen dönem, hazır olmasına rağmen ihalenin yeni yapılmış olması bu yatırım seçim yatırımı olarak değerlendirildiğini gösterir. Yat Limanının hareketlendirilmesi ve ziyaretçi sayısının arttırılması için, projenin Mustafa Akaydın’ın göreve gelir gelmez yaptırması gereken konulardan birisiydi. İşin başka bir boyutu ise böylesi önemli bir projeye iki firmanın girmiş olmasıdır. Diğer firmaların ihaleye ilgi göstermemmiş olması, Akaydın’dan paralarını alamayacakları anlamına gelmektedir. Esnaf parasını alamama korkusuyla Büyükşehir Belediyesiyle iş yapmak istemiyor. Böylesine önemli bir ihaleye Türkiye çapından katılım olmamış ve ihale rekabet şartları oluşmadan gerçekleşmiştir.   İhaleye rağbet olmadığı için ihaleye giren tek firmanın verdiği teklif kabul görmüştür. Çok sayıda firma olsaydı, kıran kırana bir yarış adı geçen tesis çok daha uygun fiyatlara yaptırılmış olacaktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın göreve geldiği günden beri belediyeyi itibarsızlaştırmıştır. Akaydın esnafı belediyeye mal vermek istemez hale getirmiştir. Alınan hizmette en uygun fiyata değil, vermeyi göze alandan alınır hale gelmiştir. Bunun bedelini ise Antalya halkı ödüyor. Akaydın’ın ise umurunda olmadığı görünüyor. Akaydın, aynı davranışlarına kararlı bir şekilde devam ediyor. Hesap yaklaştı. Antalya halkı Akaydın ve ekibini siyasetin derinliklerine gömecektir” dedi.
 
 
06.09.2013 - Antalya Hilal