*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İl Müftüsü Maraşlıgil Kutlu Doğum Kutlamasında Gül Dağıttı  (Okunma sayısı 2018 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com

ERÜ İlahiyat Fakültesi ‘Kardeşlik Ahlakı ve Hukuku’ adlı Kutlu Doğum Programı düzenledi. Programda konuşan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, bu kutlamalarda Hz. Peygamber’in canlılığının nesilden nesile taşınmasının amaçlandığını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ERÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Duman, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Zekeriya Güler ile Prof. Dr. Mevlüt Güngör ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ali Maraşlıgil, ‘Kayserimizde Peygamberimizin dünyaya münasebetinin 1441. yılı münasebetiyle o kadar etkinlikler yapılıyor ki, 85'in üzerinde il müftülüğümüz etkinlik gerçekleştirecek. Ben kutlu doğumda şöyle bir mana aramak istiyorum; nasıl ki Peygamberimizin cahiliye döneminde bir kurtarıcı gelecek diye bir bekleyiş vardı. Ve Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gün müneccimler dahi tarih attılar. Gelecek ahir zaman Peygamberi’nin gölgesi üzerimize düşmüştür. Güneş ufuktan doğmak üzeredir diyorlardı. Benim düşündüğüm o canlanışın o dirilişin içinde bulunduğumuz 1441. yılında da ülkemizde de kutlanan bu 24. sene-i devriyede de aynı canlılığın yaşanması ve bu canlılığın nesilden nesile devam etmesidir.” diye konuştu. Maraşlıgil, katılımcıları, 16 Nisan günü Kadir Has Spor Salonu’nda yapılacak olan ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılacağı etkinliğe davet etti.

Maraşlıgil, konuşmasının ardından katılımcılara gül dağıttı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı