*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Salih Küçük, “Halkımızdan Ricamız, Engelli Bireylerin Yerlerini İşgal Etmemeleri  (Okunma sayısı 46 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Salih Küçük, “Halkımızdan Ricamız, Engelli Bireylerin Yerlerini İşgal Etmemeleri”



Türkiye Sakatlar Derneği Uşak Şube Başkanı Salih Küçük, Sivil Toplum Programına konuk oldu. Programda kendini tanıtarak başlayan Küçük, derneğin kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlattı.

Küçük, “1960 yılında İstanbul’da Felçliler Derneği olarak kurulan dernek, daha sonra Türkiye Sakatlar Derneği ismini alarak kamu yararına çalışan dernek statüsüne kavuştu. Uşak Şubesi 1977 yılında kuruldu ve 1991 yılından bu yana başkanlığını yapıyorum.” dedi.

Derneğin, engellilerin eğitim, kültür, sosyal, ekonomik, hukuki, mesleki ve benzeri hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmek amacıyla çalıştığını belirten Küçük, misyonlarının kamu yararına devlet statüsünde olan Türkiye Sakatlar Derneği’nin, başta ortopedik engelliler olmak üzere tüm engellilerin hak ve çıkarlarının korunup geliştirilmesi, ayrımcı uygulamaların giderilmesi ve toplumun diğer kesimleri ile eşit hak ve olanaklara sahip bireyler olarak topluma katılımlarının sağlanması olduğunu vurguladı.

Faaliyetler ve projeler

Küçük, derneğin kuruluşundan bu yana hak temelli savunuculuk çalışmalarının yanında sosyal yardımlarda da bulunduğunu ifade etti. “Sosyal etkinlikler düzenliyor, burs çalışmaları yapıyor, Avrupa Birliği Projeleri yürütüyor, meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Engellilerin meslek edindikten sonra işe girmelerine yardımcı oluyoruz.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, engelli bireylerin sınavlarda başarılı olabilmeleri için Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak kurslar düzenlediklerini belirten Küçük, “Ramazan ve özel günlerde nakdi, yiyecek ve medikal yardım yapıyoruz. Uşak’ta en büyük projemiz şu anda tamir atölyemiz. Ancak Uşak’ın küçük olması nedeniyle parça yetersizliği oluyor. Parçaların pahalı olması nedeniyle, ekonomik durumu olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını sponsor desteği ile karşılıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Engelli bireylerin karşılaştığı zorluklar

Engelli bireylerin karşılaştığı zorluklardan bahseden Küçük, hizmetlere erişebilirlik, toplu taşıma araçlarının kullanımı, cadde ve sokakların rampaların erişilebilir hale getirilmesi gibi konulara dikkat çekti. “Kamu kurum ve kuruluşlarında asansör ve rampa eksikliği büyük bir sorun. Halkımızdan ricamız, engelli bireylerin yerlerini işgal etmemeleri.” Sözlerini dile getirdi.

Kent konseyi çalışmaları

Kent Konseyi Yönetiminde de üye olan Küçük, son olarak Kent Konseyinin engelli, yaşlı, kadın ve çocuk gibi gruplara öncelikli projeleri olduğunu belirtti. “Kent konseyinin farklı sosyal gruplara yönelik projeleri var. Bu projelerle engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: usakegemtv.com.tr


Salih Küçük Sivil Toplum Programı Türkiye Sakatlar Derneği Uşak kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri