*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Plastik Atıklar Sayesinde Engelli Çocuk Akülü Araca Kavuştu  (Okunma sayısı 26 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Plastik Atıklar Sayesinde Engelli Çocuk Akülü Araca Kavuştu
« : Ağustos 03, 2024, 06:27:42 ÖÖ »
Plastik Atıklar Sayesinde Engelli Çocuk Akülü Araca Kavuştu



Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde gönüllü personelin yürüttüğü proje kapsamında 15 yaşındaki Miraç Aydın’a plastik atıklar sayesinde temin edilen akülü araç hediye edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde gönüllü personeller tarafından “Fark et, fark yarat” projesi yürütülüyor. Bu proje kapsamında ise plastik atıkların toplanması sayesinde akülü araç satın alınarak 15 yaşındaki engelli Miraç Aydın’a düzenlenen tören ile teslim edildi.

“Bizim toplumsal görevlerimiz var”

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Başhekimlik önünde düzenlenen törende üniversitelerin sadece eğitim öğretim ve Ar-Ge’den ibaret olmadığını belirtti. Çuvalcı “Bizim toplumsal görevlerimiz var. Bunların başında da bu tür etkinlikler çok önemli.” dedi. Çuvalcı, sıfır atığın önemini vurgulayarak “Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin başlattığı böyle de bir program var, bunu da sahiplendi. Cumhurbaşkanlığı katında bu tür faaliyetler destekleniyor, kendilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çuvalcı, KTÜ’nün sıfır atık projelerinden bahsederek, “Bir yıllık emek var burada, kapak ve atık toplamaya başladılar. Sahillerden topluyorlar, güzel bir ekip. Hem bir araya geliyorlar hem de örnek oluyorlar. Şu ana kadar 2 bin 795 kilo atık toplamışlar, neredeyse 3 ton. Projede görev alan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Atıklar belli bir sayıya ulaştıktan sonra satılıyor

Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş ise doğada uzun süre yok olmayan kirlilikleri temizlemek için oluşturulan grupla Trabzon’un değişik alanlarında topladıkları atıkları, belli bir sayıya ulaştıktan sonra ise sattıklarını ifade etti. Tekinbaş, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için akülü araç alınmasını sağladıklarını ifade ederek “İnşallah daha yaşanılabilir, daha temiz, daha müreffeh olabilecek bir doğaya ve sağlığa hep beraber kavuşuruz.” dedi.

Konuşmaların ardından, proje kapsamında gönüllülük yapan personelin yanı sıra Hami Yıldırım İlkokulu, Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yeşiltepe İlkokulunun da gösterdiği destekle toplanan plastik atıklarla alınan akülü araç Rektör Çuvalcı tarafından Miraç Aydın’a teslim edildi.

Kaynak: AA


Karadeniz Teknik Üniversitesi Miraç Aydın Plastik Kapak Trabzon kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri