*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Serkan Sarı, ÖTV Hakkında TBMM’de Konuştu  (Okunma sayısı 28 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Serkan Sarı, ÖTV Hakkında TBMM’de Konuştu
« : Temmuz 11, 2024, 03:34:15 ÖS »
Serkan Sarı, ÖTV Hakkında TBMM’de Konuştu



CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM’de yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların araç alımlarında karşılaştıkları ÖTV ve KDV uygulamalarındaki ayrımcılığa dikkat çekti. Sarı, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan vergi indirimlerinin yetersiz kaldığını ve uygulamada birçok sorun yaşandığını belirtti.

Sarı, konuşmasında, engellilerin ÖTV ve KDV indirimlerinden tam olarak faydalanabilmeleri için gerekli düzenlemelerin yapılmasını ve mevcut engellerin kaldırılmasını talep etti. Özellikle engel oranına göre farklılık gösteren uygulamaların, birçok engelli vatandaşı mağdur ettiğini vurguladı.

Mevcut uygulamalarda, yüzde 90’ın üzerinde engeli olan kişiler araç alımlarında ÖTV’den muaf tutulurken, yüzde 40-89 arası engeli olanların daha az oranda indirimden yararlandığını belirten Sarı, bu durumu adaletsiz bulduğunu ifade etti. Ayrıca, engelli bireylerin sadece kendileri için değil, aynı zamanda bakımlarıyla ilgilenen aile bireyleri için de araç alımında kolaylık sağlanması gerektiğini dile getirdi​.

Son olarak, Sarı, bu ayrımcı yaklaşımların ortadan kaldırılması için hükümete çağrıda bulunarak, engelli bireylerin sosyal hayata katılımlarını destekleyecek daha adil ve kapsayıcı politikaların geliştirilmesini istedi.

Kaynak: Yaşadıkca.com


CHP EngelliHaklarımaDokunma ÖTV Serkan Sarı TBMM kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri