*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Trabzon’da Engelli Bireyler Başkan Genç’e Seslendi!  (Okunma sayısı 163 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Trabzon’da Engelli Bireyler Başkan Genç’e Seslendi!
« : Mayıs 28, 2024, 01:57:50 ÖÖ »
Trabzon’da Engelli Bireyler Başkan Genç’e Seslendi!



Trabzon’da ulaşımda sıkıntı çeken bedensel engelli bireyler şehir yönetiminden destek istiyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararla birlikte bedensel engelli bireylerin, halk otobüslerine üç tekerlekli sandalye ile binememesi üzerine engelli bireylerin şikayetleri arttı.

Akçaabat’ta yaşayan engelli bir birey üç tekerlekli sandalyelerle daha kolay hareket ettiklerini, ancak koyulan kurala göre dört tekerlekli sandalyelere geçiş yapmaları istendiğini söyleyerek mağdur olduklarını söyledi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten yana umutlu olduklarını belirten engelli bireyler Başkan Genç’ten destek talep ettiler.

Trabzon engelli bireyler için zor bir şehir

Halk otobüslerinde kapladıkları alan bakımından üç tekerlekli sandalyelerin alınmasının yasaklanmasının ardından engelli bireyler daha zor kullandıklarını söyledikleri 4 tekerlekli ve daha küçük olan tekerlekli sandalyeler ile otobüslerde yolculuk etmelerinin zorunlu kılınmasına tepki gösterdi.

Yürütmeliğe göre alınan kararın yanlış olduğunu dile getiren engelli bireyler durumun çözüme kavuşmasını istedi.

Birçok bedensel engelli birey Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Sosyal Hizmetler Daire Müdürlüğünün kendilerinin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyerek Trabzon’un engelli bireylerin yaşamını zorlaştıran bir şehir haline geldiğini kaydetti.

Özellikle Akçaabat’ta kaldırımların, yol kenarlarının ve rampaların engelli bireyler için uygun olmadığını belirten engelli bireyler, şehrin yöneticilerin konuyla ilgili bilgilerin olmadığını belirtti.

Şehirde engelli bireylere ait yolların olmaması, engelli alanlarına farklı araçların çekilmesi ve Sosyal Hizmetler Dairesinin engelli bireylerin araçlarına eski parçalar takması ya da hiç ilgilenmemesi noktasında Trabzonlu engelli bireyler sorun yaşadıklarını belirtti.

Başkan Genç’ten beklenti büyük

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinden sorunlarına yeterince bilgi alamadıklarını söyleyerek kendilerinin birçok kez mağdur edildiğini söyledi.

Gelinen noktada Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in engelli bireylere karşı tavrını çok beğendiğini söyleyen engelli bireylerin Başkan Genç’ten yana umutlu olduklarını söyleyerek “Trabzon’un engelliler için daha yaşanabilir bir yer olması için Ahmet Metin Genç’in elinden geleni yapacağını düşünüyoruz” dedi.

Engelli bireyler Başkan Genç’ten üç tekerlekli sandalyeler için konulan yasağın geri çekilmesini istedi.

Kaynak: Günebakış


Engelli Bireyler Şehir İçi Ulaşım Trabzon Trabzon Büyükşehir Belediyesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri