*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sivas’ta Kaldırımdaki Engeller  (Okunma sayısı 106 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Sivas’ta Kaldırımdaki Engeller
« : Mayıs 12, 2024, 05:29:49 ÖS »
Sivas’ta Kaldırımdaki Engeller



Sivas’ta kaldırımlara döşenen engelli yolları hem güldürüyor, hem kızdırıyor. Engelli yoluna, engellerde had hesap yok!

Sivas Belediyesi’nin kaldırımlarında bulunan engelli yolları “Niçin yapılmış?” sorusunu sorduruyor. Bırakın engellilere hizmet vermeyi, engelli olmayan bile zor geçeceği işgaller ile birlikte engelli yolları gereksizleştirilmiş vaziyette.

Kaldırım işgallerinde sınır tanımayan kaldırım yollarında engelli yolları da tam anlamıyla muamma. Kimi kaldırımlarda yayalara bile kapatılan yollarda engelli yolları da gereksiz olurken, kimi yollarda direkler engelli yoluna engel oluyor. Engelli olmayan insanların bile zorlandığı kaldırım yollarında engelli bireylerin büyük sıkıntı yaşadığı bir gerçek olarak karşımızda duruyor.

Gazetemize açıklamada bulunan Sivaslılar, kaldırım taşlarının deforme olduğunu, birçok yerlerde değişiklik yapılması, düzenlenmesi gerektiğini belirtirken, “Ya engelli yolları da düzeltisin, engelli bireylerin engelliği yok edilsin, ya da gereksiz olan bu taşlar da kaldırılsın. Yapıldı oldu mantığı ile bir iş yapılmasın” dediler.

Kaynak: Bizim Sivas


Engelli Yolu Sivas kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri