5 Yıl Süren Fizik Tedavinin Ardından İlk Adımlarını Atmaya Başladı
Hatay’da ceviz çırpmak için çıktığı ağaçtan düşüp belinden aşağısı felç kalan Doğan Yıldızay (28), Kayseri Şehir Hastanesi’nde 5 yıl süren fizik tedavinin ardından koltuk değnekleri ile ilk adımlarını atmaya başladı. Yıldızay, ‘Bu hayatta her şey gelip, geçicidir. Engelli oldum diye kimse hayata küsüp, odaya kapanmasın. Kimse karamsar olmasın. Umut kesilmez. Hayatta kendi baharını kendin yaratabilirsin’ dedi.
Mersin’de doğup büyüyen Doğan Yıldızay, 2012’de çalışmak için Suudi Arabistan’a gitti. Burada fırın ve restoran gibi yerlerde çalışan Yıldızay, 2018’de izin için Hatay’a geldi. Ceviz çırpmak için ağaca çıkan Yıldızay, gözünün kararması sonucu dengesini kaybederek düştü. Düşme sonucu belinde kırılan kemikler, sinirlere zarar verdi. Hastaneye kaldırılan Doğan Yıldızay, ameliyata alındı. Belinden aşağısı felç kalan Yıldızay, 5 yıldır fizik tedavi için Kayseri Şehir Hastanesi’ne gidip geliyor. Tedavi süreciyle Yıldızay, koltuk değnekleri ile ilk adımlarını atmaya başladı.
Yaşadığı süreci anlatan Doğan Yıldızay, ‘Kaza olmadan önce yurt dışında çalışıyordum. İzne geldiğimde bu kaza başıma geldi. Ne planlarla geldim, neyle karşılaştım. Yurt dışına sadece iş için gitmiştim. Fırın ve restoranla ilgilendim. İzine geldiğimde 10 gün Hatay’da kaldım. Ceviz ağacını çırpmaya çıktım. Ağaçta gözüm karardı, yere düştüm. O an, bir anlık refleksle doğrulunca belimde kırılan kemikler sinirlere zarar verdi. Vücudumun belden aşağısı felç oldu. 2018’den beri hep tedavi alıyorum’ diye konuştu.
DHAETİKETLER Doğan YıldızayFelçFizik TedaviKayseri Şehir Hastanesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45