*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Adana’da, Alzheimer Hastası Kocasını Çöp Evde Ölüme Terk Etti!  (Okunma sayısı 217 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Adana’da, Alzheimer Hastası Kocasını Çöp Evde Ölüme Terk Etti!



Muğla’dan Adana’ya ailesini ziyaret amacıyla gelen bir birey, annesinin terk ettiği Alzheimer hastası babasını bakımsız bir evde buldu. Yaşlı adam ambulansla hastaneye kaldırılırken, içler acısı manzara, görenleri derinden etkiledi.

58 yaşındaki fotoğrafçı Mehmet ve 48 yaşındaki ev hanımı Songül Kapılı çifti, 35 yıl önce hayatlarını birleştirdi. Bu birliktelikten dört çocukları dünyaya geldi. Çift, Adana’nın Merkez Çukurova ilçesine bağlı Belediye Evleri Mahallesi’nde yaşamaktaydı. Çocuklarından üçü evlenip evden ayrıldı. 29 yaşındaki Özgür Kapılı adındaki çocukları ise iş bulmak amacıyla Muğla’nın Bodrum ilçesine gitti. Ancak dört yıl önce Mehmet Kapılı hastalanarak hastaneye kaldırıldı ve kendisine Alzheimer teşhisi konuldu. Bu süreç boyunca iddialara göre Songül Kapılı, eşiyle ilgilenmeyi keserek yaşlı adamı evde yalnız bıraktı ve sık sık dışarıda vakit geçirdi. Fakat Özgür Kapılı, annesiyle yaptığı her görüşmede babasının iyi olduğunu duydu, ancak kendi çalışma durumu nedeniyle ailesinin yanına gelemiyordu.

Geçtiğimiz aylarda ise Songül Kapılı, yatağa bağımlı hale gelen eşiyle ilgilenmeyi tamamen keserek evi terk etti. Bu süreçte ev adeta çöp yığınına döndü. Komşular, çiftin oğulları Özgür Kapılı ile iletişime geçerek, “Annen babanla ilgilenmiyor. Baban çok kötü durumda. Evinizden de çok kötü kokular geliyor” şeklinde uyarılarda bulundu. Ancak Özgür Kapılı, kız kardeşleri ve annesiyle yaptığı görüşmelerde babasının sürekli iyi olduğunu duydu.

Babasının durumu sürekli aklında olan genç adam, son bir komşusu tarafından arandıktan sonra iş yerinden izin alarak sabahın erken saatlerinde ailesinin evine geldi. Kapıya geldiğinde kapının açılmadığını fark eden adam, annesini aramaya başladı. Ancak annesinin telefonlarına cevap vermemesi üzerine Özgür Kapılı, durumu polise bildirdi. Polisin de yardımıyla kapıyı kırarak içeri girdiğinde, yaşadığı manzara karşısında büyük bir şok yaşadı.

Yatağa bağımlı olan babasının saç ve sakallarının uzamış olduğunu, hızla zayıflayarak neredeyse deri ve kemikten ibaret hale geldiğini, evin ise çöplüğe dönmüş bir halde olduğunu gördü. Özgür Kapılı, annesini defalarca aramaya çalıştı, ancak yine de bir cevap alamadı. Bunun üzerine önce amcasını daha sonra da ambulansı arayarak durumu bildirdi.

Hızla olay yerine gelen ekipler, yaşlı adama hemen yatakta müdahalede bulunarak ambulansla hastaneye kaldırdı. Ev içerisinde yapılan incelemede ise yaşlı adamın kirli bezleriyle aynı odada bulunduğu, içeride kullanılmış sigara izmaritlerinin yerlerde olduğu, çöplerin evin hemen her yerine biriktiği, buzdolabındaki yemeklerin artık küflenip bozulduğu, mutfak ve diğer odalarda ise sinek ve böceklerin istilasına uğramış durumda olduğu görüldü.

Özgür Kapılı, annesine sitem ederek, “Ben çalıştığım süreçte annemin babama bakmadığı haberleri kulağıma geliyordu. Babamın iyi olup olmadığını gözümle görmek için sabah eve geldim. Eve geldiğimde kapı kilitliydi. Kapıyı kırarak içeri girdim ve babamı yatakta uzanırken o halde gördüm, yazıklar olsun. Bir insan eşini bu halde bırakıp gidemez. Babama meyve suyu verdiğimde nasıl çırpınarak içtiğini size anlatamam. Anneme ulaşamıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kız Kardeşlerim de Müdahale Etmemişler”

Annesinin eskiden babasına aşık olduğunu söyleyen Kapılı, “Annem benim numaramı ve babamın akrabalarının numaralarını hepsini engellemiş. Bu kadın önceden babama çok aşıktı. ‘Mehmet’im, Mehmet’im’ diyerek peşinde dolaşırdı, ağlardı. Babam hastalanınca ve para kazanamayınca onu bu hale getirdi. O kadın babamı ölüme terk etti. Maalesef ki o kadın annem oluyor. Kız kardeşlerim de bu olaya müdahale etmemişler. Babam da kızlarını çok severdi” dedi.

“Annem Ölmeden Onun Helvasını Kavuracağım”

En son 6 ay önce Adana’ya geldiğini ve babasının durumunun daha iyi olduğunu, evinde bu durumda olmadığını belirten Kapılı, “Evin durumuna çok şaşırdım. Çünkü 6 ay önce böyle değildi. Biz gittikten sonra annem evi terk etmiş. Dolapların hepsini karıştırdım. Hiçbir eşyası yok. Dün gece de evde olduğunu sanmıyorum. Tahminimce annem günde bir öğün yemek ve bir bardak su verip kendisi dışarıda geziyor. Ben bu şekilde düşünüyorum. Anneme şunu söylemek istiyorum. Benim annem öldü. Onun helvasını kavuracağım ve o ölmeden herkese dağıtacağım. Bu da benim sözüm olsun. Merhamet etmeyen insana ben de merhamet etmem. Bu saatten sonra kendisini tanımıyorum kesinlikle” ifadelerini kullandı.

Yaşlı adamın hastanede tedavisi sürerken, durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

İHA


ETİKETLER AdanaAlzheimerÇukurovaYaşlı Adam kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri