*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Van’da, Toplu Taşıma Rezaleti: Yaşlı Adam Araca Alınmadı!  (Okunma sayısı 290 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Van’da, Toplu Taşıma Rezaleti: Yaşlı Adam Araca Alınmadı!



Van Büyükşehir Belediyesi denetiminde bulunan toplu taşıma araçları yaşlılar için zulme dönüştü. Yol üzerinde bekleyen yaşlı bir adamın yalvarmalarına rağmen araç sürücüsü yolcuyu almadı. Kentte yaşlıların ücretsiz ulaşımdan yaralanmasından dolayı benzer uygulamalar sık sık yaşanıyor.

Büyükşehir yasalarında 65 yaş ve üstü bireylerin toplu taşımada ücretsiz yaralanmasına yönelik karara rağmen, uygulama Van’da işkenceye dönüşüyor. Sık sık yaşlı bireylerin servislere alınmamasına yönelik tepkiler devam ederken, son olarak yaşanan uygulama ise yürekleri dağladı.

Milli Egemenlik Caddesi’nde elindeki çuvalla, Van Büyükşehir Belediyesi denetiminde bulunan Halk Otobüsünün peşinde uzun süre koşan yaşlı adam arabaya yetişmesine ve şoföre dakikalarca yalvarmasına rağmen araca alınmadı.

Arabanın kapısının önünde uzun süre bekleyen yaşlı adamın, “Abi sana kurban olayım” sözleri ise yürek dağladı.

vanekspres.com.tr


ETİKETLER Toplu TaşımaVan Büyükşehir BelediyesiYaşlı AdamYaşlılar kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri