*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kendilerini Yaralayan Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu  (Okunma sayısı 353 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kendilerini Yaralayan Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu
« : Haziran 29, 2023, 02:52:56 ÖS »
Kendilerini Yaralayan Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu



Bayramın ilk gününde kurbanlıklarını kesmeye çalışırken kendilerini yaralayan acemi kasaplar, hastanelik oldu.

Kurban Bayramı’nın ilk günü kentte önceden belirlenen alanlarda kurbanlıklar kesilmeye başlandı. Hayvanlarını kendileri kesmek isteyen bazı kişiler ise kesim sırasında el, kol ve bacaklarından yaralandı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşlar, Kayseri Devlet Hastanesi acil servisine geldi. Yaralılara ayakta müdahale edildi.

İZMİT

Kurban Bayramı’nın ilk günü kurbanlıkları kesmek isteyen bazı vatandaşlar, hayvanların darbeleri veya bıçakla yaralandı.

Bıçakla ellerini, kollarını ve bacaklarını kesenler ambulanslarla ya da kendi imkanlarıyla Kocaeli Şehir Hastanesi’ne geldi. Yaralılarının büyük çoğunluğu yapılan müdahalelerin ardından taburcu edildi.

Kurban kestiği sırada yanındaki arkadaşının attığı etin bıçağa çarpması sonucu elinden yaralanan kasap Mehmet Çiftçi, “Ben arkadaşımın yanında duruyordum. Arkadaş eti atınca bıçağa çarptı, bıçak da elime değdi. Görünmez bir kaza yani. Ben senelerdir kesim yaparım ama yanımda acemi bir çocuk vardı. O eti atınca, bıçak da benim elimi kesti. Ben kendi elimi kesmedim. Ben profesyonel çalışıyorum ama aceminin kazasına uğradım. Elime şimdi dikiş atıldı. Pazartesi günü plastik cerrahı görecek. Ondan sonra öğreneceğiz ne olduğunu” dedi.

TOKAT

Kurban Bayramı’nın ilk gününde, kent merkezinde kurban kesen bazı kasaplar, kendilerini yaralayıp hastanelere gitti.

Kent merkezinde kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 21 kişi hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

VAN

Kent genelinde sabah saatlerinde başlayan kurban kesimi sırasında çok sayıda vatandaş, hayvanların darbesi ya da bıçakla yaralandı. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da acemi kasaplar nedeniyle hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşandı. İlçe merkezindeki evinin bahçesinde büyükbaş kesen Fehmi Yıldız, hayvanın tepki vermesi üzerine yanlışlıkla 2 elini kesti. İlk kez kurban kesimi yapan Ömer Köstekçi ise et doğradığı sırada 1 elinin parmaklarını kesti. Yıldız ve Köstekçi, yakınları tarafından Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yıldız, yaklaşık 25 yıldır kurban kestiğini ve ilk kez başına böyle bir olay geldiğini belirtirken, Köstekçi ise tecrübe edindiğini, bundan sonra daha dikkatli davranacağını ifade etti.

YOZGAT

Kentte bayram namazının ardından belediyelerin belirlediği kesim yerlerinde vatandaşlar kurbanlarını kesti. Kesim sırasında pek çok kişi bıçakla yaralandı. Sabah saatlerinden itibaren hastanelerin acil servislerine el, kol ve bacaklarından bıçak yarası alanlar gelmeye başladı. Yozgat Şehir Hastanesi ve Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin acil servisine öğle saatlerine kadar 20 kişi başvurdu. Vatandaşlar, tedavilerinin ardından evlerine gönderildi.

BOLU

Bolu’da Kurban Bayramı’nın ilk gününde kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını keserken yaralananlar hastanelik oldu.

Kurban Bayramı’nın ilk gününde belirlenen toplu kesim alanlarında kurbanlıklar kesildi. Kesim sırasında bazı vatandaşlar ya hayvanın darbeleriyle ya da bıçakla kendilerini yaraladı. Genellikle el, kol ve bacaklarından yaralanan acemi kasaplar, hastanelerdeki müdahalelerinin ardından taburcu edildi.

BURSA

KURBANLIKLARI YAKALAMAYA ÇALIŞIRKEN YARALANDILAR

Bayramın ilk günü Bursa’da kurbanlıklarını kendileri kesmek isteyenler el, kol ve bacaklarından yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerin acil servislerine başvurdu. İnegöl’de boynuz darbeleri ile başından ve gözünden yaralanan 2 kişi İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Bayramın ilk günü kaçan kurbanlıklar da vatandaşlara zor anlar yaşattı.

DHA


ETİKETLER KasapKurban BayramıYaralanma kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri