*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: MİT’ten Efsane Operasyon: Şehit Fethi Sekin’in İntikamı Alındı!  (Okunma sayısı 339 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
MİT’ten Efsane Operasyon: Şehit Fethi Sekin’in İntikamı Alındı!



Polis memuru Fethi Sekin’in şehit düştüğü İzmir Adliyesi saldırısının talimatını veren PKK’lı terörist, MİT tarafından etkisiz hale getirildi. MİT, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonla 2017’de polis memuru Fethi Sekin’in şehit olduğu saldırının talimatını veren PKK/KCK’nın sözde sorumlularından Abdulkahar Karasaç’ı etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) terör örgütü PKK/KCK’nın üst düzey isimlerini etkisiz hale getirmeye devam ediyor. PKK/KCK’nın özel güç sorumlularından Alişer Çiya kod adlı Abdulkahar Karasaç’ı tespit eden MİT, hedef listesine dahil ettiği teröristi ve bulunduğu yerleri, sahadaki ajanlarıyla yakın markaja aldı. 5 Ocak 2017’de İzmir Adliyesi’ne yönelik saldırıyı planlayan ve polis memuru Fethi Sekin’i şehit eden örgüt mensupları arasında yer alan teröristin, daha sonra Irak’ın kuzeyine kaçtığı belirlendi.

“Saha ajanları takip etti”

Teröristin Türkiye’ye yönelik bombalı eylem ve saldırıların düzenleyici olması ve bu yönde çalışmalarını sürdürmesinin yanı sıra terör örgütünce özel güce bağlı havacılık birimi sorumluluğuna getirildiğinin tespit edilmesi üzerinde Karasaç’a yönelik bilgi toplaması amacıyla alanda bulunan saha ajanları MİT yetkilileri tarafından yönlendirildi. Alişer Çiya kod adlı terörist uzun süren takip faaliyeti neticesinde MİT tarafından Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

“Drone saldırıları yaptı”

Terörden Arananlar Listesi’nde gri kategoride yer alan Karasaç, örgütün özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdiği ve örgüt tarafından kullanılan hava araçlarını geliştirdiği tespit edildi. Suriye ve Irak’ta faaliyet yürüttüğü belirlenen Karasaç’ın aynı zamanda yurtiçine yönelik maket uçak ve drone saldırılarının da planlayıcısı ve uygulayıcısı konumunda olduğu belirlendi.

İzmir Adliyesi önünde caddenin karşısına geçen teröristler, bomba yüklü otomobili patlattı. Patlama sesi üzerine polis memuru Fethi Sekin, tereddüt etmeden teröristlerle çatıştı. Sekin, büyük bir kahramanlık gösterdiği İzmir’de 9 yıl Motosikletli Şahinler Timi’nde çalıştı.

Fikriye Sekin: “Yüreğimize az da olsa su serpildi”

Terörist Abdulkahar Karasaç’ın etkisiz hale getirilmesinin ardından duygu dolu anlar yaşadığını dile getiren şehit polis memuru Fethi Sekin’in kardeşi Fikriye Sekin, “Olayın failleri ilk öldürüldü, birkaç yıl sonra bombayı dış ülkeden buraya getiren yakalandı. O da bizi çok mutlu etmişti. Ama bugün asıl emri verenin öldürüldüğünü öğrendik. Belki Fethi ağabeyim geri gelmeyecek ama yüreğimize az da olsa su serpti. Polislerimizin, askerlerimizin ve kimlerin emeği varsa ellerinden, ayaklarından öpüyorum. Ayaklarına taş değmesin” diye konuştu.

Akşam


ETİKETLER Fethi SekinIrakİzmir AdliyesiMİTŞehit kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri