*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Raporları Enkaz Altında Kalan Engelliler Yardım Alamıyor  (Okunma sayısı 183 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelli Raporları Enkaz Altında Kalan Engelliler Yardım Alamıyor



Defne Engelliler Derneği Başkanı Fırat Yılmaz, engellilerin engelli raporu enkaz altında kaldığı için yardım alamadığını belirterek; “Engelliler için tekerlekli sandalye göndermelerini istiyoruz” dedi.

Hatay’da, depremin ardından meydana gelen yıkım da en çok dezavantajlı gruplar zarar gördü. Bu grupların başında ise engelliler geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 25 Şubat’ta yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesinde kuruluşlarımızdan hizmet alan bin 133 engelli bireyimiz ile çadırlarda barınan, bakıma ihtiyacı olan 553 engelli bireyimiz farklı illerdeki kuruluşlarımıza yerleştirilmiştir” ifadeleri yer alsa da, Defne Engelliler ve Gönüllüleri Derneği (DEFEN-DER) Başkanı Fırat Yılmaz, engellilerin temel ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi.

“Defne’de Bin 600 Engelli Var”

Depremlerde özellikle yatalak olan engellilerin yaşadıklarına dikkat çeken Yılmaz, depremde çok sayıda evden çıkamayan, yatalak olan engellinin zarar gördüğünü belirtti. Defne’de bin 600 engelli olduğunu, 550 engellinin de yatalak olduğu bilgisini paylaşan Yılmaz, ilçede özellikle yatalak olan 10 engellinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

“Konteyner Temel İhtiyaç”

Çadırlarda zorluk çeken engelliler için konteyner istediklerini ancak hala ihtiyaçların karşılanmadığını söyleyen Yılmaz, “Engelliler çadırlarda lavabo ihtiyaçlarını gideremiyor. En büyük sorun yıkanma. Konteyner ihtiyacı karşılanmadı. Biz de sıkıntılara rağmen çadırda yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Engellilerin yalnız bırakıldığını söyleyen Yılmaz, “Depremde zarar görenlerin başında engelliler ve aileleri geliyor. Evsiz kaldılar, konteynerde kalmak istiyorlar. Çoğu engellinin evi yıkılmış ya da yıkılmak üzere” dedi. Engellilerin sorunlarının gündeme dahi alınmadığını söyleyen Yılmaz, “Valiliğe gittim, mesaj bıraktım. Defne Engelliler Derneği’nin çalışmalarını yürütmek için konteyner istedim ama hala cevap yok” diye konuştu.

“İhtiyaçları Sıraladı”

Yılmaz, engellilerin ihtiyaçlarına dair şunları söyledi: “Biz engelliler konteyner, gıda, hijyen malzemelerine ihtiyaç duyuyoruz. Özellikle yatalak insanlarımıza hasta bezi talep ediyoruz. Yine baston ve tekerlekli sandalye talep ediyoruz. Birçok engellinin engelli raporu enkaz altında kaldığı için yardım alamıyorlar. Engelliler için tekerlekli sandalye göndermelerini istiyoruz. Yine elektrikli tekerlekli sandalyelerin olduğu yerlerde bu kez şarj istasyonu yok”

evrensel.net


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Engelli DepremzedeEngelli RaporuHatayTekerlekli Sandalye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri