*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Depreme Malatya’da Yakalanan Yarennur, O Anları Unutmaya Çalışıyor  (Okunma sayısı 447 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Depreme Malatya’da Yakalanan Yarennur, O Anları Unutmaya Çalışıyor



Kahramanmaraş merkezli depremlere ailesiyle yaşadığı Malatya’da yakalanan 22 yaşındaki görme engelli Yarennur Eser, yaşadığı korkulu anları anlattı. Eser, 2020 yılında Elazığ’da yaşanan ve Malatya’da da hissedilen deprem sonrası bir daha olmaması için dua ettiğini belirterek, “2023’te bir deprem yaşamayız diye düşünmüştüm. Ama yanlış düşünmüşüm. Bu şiddeti ilk defa yaşadım. Kalbim çok çarptı. Ablam beni binadan çıkardı” dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ailesiyle yaşadığı Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan 12 katlı apartmanın 5’inci katında yakalanan görme engelli Yarennur Eser, yaşadığı korkulu anları anlattı. Salih ve Figen Eser çiftinin 3 çocuğundan biri olan ve prematüre olarak dünyaya geldikten sonra 4 aylıkken gözlerini kaybeden Yarennur, deprem sırasında apartmandan ailesinin yardımıyla çıkarıldı. Yarennur ve ailesi daha sonra Sivas’a gelerek Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurdu’na yerleşti.

“Bu Şiddeti İlk Defa Yaşadım”

2020 yılında Elazığ’da yaşanan ve Malatya’da da hissedilen deprem sonrası bir daha olmaması için dua ettiğini belirterek, “Depremi hissettim, bir anda yataktan kalktım. Terliksiz aşağıya indik. Ben depreme dayanıklı değilim. Bir süre kıyafetsiz kaldım. Moralim çok bozuldu. Depremin ardından buraya geldik ve burada çok rahatım. Deprem sonrası da çok ağladım. 2023’te bir deprem yaşamayız diye düşünmüştüm. Ama yanlış düşünmüşüm. Bu şiddeti ilk defa yaşadım. Kalbim çok çarptı. Ablam beni binadan çıkardı” dedi.

Yaşadığı korkulu anları unutmaya çalışan Eser, Sivas’ta kaldıkları yurtta tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, yetkililere teşekkür etti.

“Yarennur Çok Korktu”

Yarennur’un babası Salih Eser ise, “Büyük bir depremdi. Çok sallandık, aşağı indik. Bir gün Malatya’da kaldıktan sonra ikinci bir deprem daha oldu. Kar yağışı da vardı. Durmadık, Malatya’da kalamadık. Şartlar çok zordu. Ayağımızda çorabımız bile yoktu. Kalktık Sivas KYK yurduna geldik. Buraya ilk gelen üç aileden birisi biziz. Hakikaten de yönetim olarak Sivas Valiliği, Sivas halkı özellikle bize çok değer verdi. Onlardan Allah bin kere razı olsun. Bizim yerimiz sıcak, yemeğimizi, her şeyimizi temin ediyorlar. Buradaki müdürlerimiz olsun, güvenlik arkadaşlarımız olsun hakikaten de bizlerle çok iyi ilgileniyorlar. Ailemizin yapmadığını bize burada yapıyorlar. Yarennur depremde çok korktu. Burada Yarennur’u memnun etmeye çalışıyoruz. Allah devletimize, milletimize kuvvet versin. İnşallah bunun da altından kalkacağız” diye konuştu.

DHA


ETİKETLER DepremDepremzedeGörme EngelliKahramanmaraşMalatyaSivas Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri