*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Aydın’da Tedavi Gören Depremzede O Geceyi Anlattı…  (Okunma sayısı 197 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Aydın’da Tedavi Gören Depremzede O Geceyi Anlattı…
« : Şubat 22, 2023, 05:08:36 ÖS »
Aydın’da Tedavi Gören Depremzede O Geceyi Anlattı…



Adıyaman Çelikhan’da depremde üzerine evin tavanı çöken ve bel kemikleri kırılan 47 yaşındaki Mehmet Yeşilkaya, Aydın’da geçirdiği ameliyatın ardından ayağa kalktı. Korkunç depremde yaşadıklarını anlatan Yeşilkaya, “Evin duvarları yarış arabası gibi bize çarpıyordu. Hayatta kalmamız bile mucizeydi” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 büyük deprem, 10 ilde yıkıma neden olurken on binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde eşi ve 3 çocuğuyla birlikte depremden sağ kurtulan Mehmet Yeşilkaya’nın deprem sırasında üzerine tavan düştü. Bel kemiğinde kırıklar oluşan Yeşilkaya, çektiği acılara rağmen yollar karla kaplı olduğu için ailesiyle arabada kaldı. Daha sonra Malatya’daki bir hastaneye başvuran Yeşilkaya’ya doktorlar tarafından bel kemiğindeki kırıklar için cerrahi müdahaleye gerek olmadığı söylendi. Acısı dinmeyen Yeşilkaya ve ailesi, Malatya’dan uçakla önce İzmir’e ardından Aydın’a getirildi. Aydın Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Mehmet Yeşilkaya, bel kemiğindeki kırıklardan dolayı ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından ayağa kalkan Yeşilkaya, doktoruna teşekkür etti.

“Duvarlar Yarış Arabası Gibiydi”

Depremde yaşadıklarını anlatan Yeşilkaya, “Malatya’daki iş yerimi kapatıp, Adıyaman Çelikhan’daki evime geldim. Ailem uyumuştu. Gece saat 4’ü geçtikten sonra önce bir uğultu sesi duydum. Ardından şiddetli şekilde sallanmaya başladık. Duvarlar, yarış arabası gibi gidip geliyordu. Biz de evin içinde duvardan duvara çarpıyorduk. Benim üzerime tavan çöktü. Tavanı üzerimden kaldırıp ailemle kendimizi dışarı attık. Evimiz 6 aylık bir binaydı. Allah’tan ev yıkılmadı ancak içerde her şey yerle bir oldu. Depremden korktuğumuz için tekrar eve girmedik, 2 gün arabada kaldık” dedi.

“Felç Kalmaktan Kurtuldu”

Ölümden kaçarken az kalsın felçli kalacağını söyleyen Yeşilkaya, “Belimde çok şiddetli ağrım vardı. Yollar açılınca önce Malatya’daki bir hastaneye gittim. Orada doktorlar, bel kemiğimde kırıklar olduğunu ancak cerrahi müdahale gerektirmediğini söylediler. Beni taburcu ettiler. Ağrılarım çekilmez hale gelince uçağa binip ailemle buraya geldik. Aydın’da hastaneye yattım. Beni hemen ameliyata aldılar. Doktor geç kalınsa felç kalacağımı söyledi. Ölümden kaçarken az daha felç kalacaktık. Çok şükür ameliyatın ardından ayağa kalktım. Çok büyük bir felaketi atlattık. Hayatta kalmamız adeta bir mucizeydi” diye konuştu.

Ses Gazetesi


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER AdıyamanAydınDepremDepremzedeEngelliEnkazFelçliKahramanmaraş Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri