*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dalaman’daki Görme Engelli Bireyin 80 Dakika Süren Ulaşım Çilesi  (Okunma sayısı 291 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Dalaman’daki Görme Engelli Bireyin 80 Dakika Süren Ulaşım Çilesi



Muğla’nın Dalaman ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki görme engelli Arif Oğuz, geçtiğimiz Salı günü şehir içi ulaşımda yaşadığı sorunları dile getirdi.

Muğla’nın Dalaman ilçesinde ikamet eden görme engelli Arif Oğuz, durağa gelen otobüsleri göremediği, onları el edip durduramadığı için otobüse binemediğini ifade etti. Atakent İlköğretim Okulu karşısındaki duraktan otobüsler Dalaman son durağa gitmesinin 1 saat 20 dakika sürdüğünü belirten Oğuz, 5 dakikalık bir mesafeyi otobüsler durmadığı için bu kadar uzun sürede gitmek zorunda kaldığı için isyan etti.

Oğuz tepkisini, “Durakta duran yolcuya gelen aracın korna çalıp uyarması çok mu zor? Bu sorunu, sorun olarak görüp bir takım engelli uyarı sistemi ile çözebilen Sosyal Belediyecilik örnekleri verebilenler varken, kamusal haklardan faydalanabilmek her vatandaşın anayasal hakkı iken bizlere bu duyarsızlığın sebebi ne olabilir acaba?” sözleri ile dile getirdi.

haber48.com.tr


ETİKETLER DalamanGörme EngelliMuğlaUlaşılabilirlikUlaşım Sorunu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri